Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Κασουλίδη σε Τουρκία: Δεν θα αποδεχθούμε ούτε άνοιγμα κεφαλαίων, ούτε τελωνειακή σύνδεση

Μήνυμα Κασουλίδη σε Τουρκία: Δεν θα αποδεχθούμε ούτε άνοιγμα κεφαλαίων, ούτε τελωνειακή σύνδεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιωάννης Κασουλίδης, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε από το Λουξεμβούργο ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ξεκαθαρίζοντας πως η Λευκωσία δεν πρόκειται να αποδεχθεί, ούτε άνοιγμα διαπραγματευτικών κεφαλαίων, ούτε αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, ούτε και φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων, με την Τουρκία.

Ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, για την προετοιμασία των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

“H Tουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης”

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών, εξήγησε στους ομολόγους του ότι η Κύπρος έχει την ακράδαντη πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, ενώ επεσήμανε ότι απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αρχές.

Κατά τη συζήτηση των υπουργών για την ενότητα των συμπερασμάτων που αφορούν στη μετανάστευση, ο Κασουλίδης υποστήριξε όπως η ΕΕ ακολουθήσει μία ολιστική προσέγγιση αντιμετώπισης των μεταναστευτικών πιέσεων.

Τόνισε επίσης την ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα Κράτη-Μέλη πρώτης γραμμής και την υλοποίηση του προγράμματος μετεγκατάστασης.

Τέλος, όσον αφορά στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας, ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Κύπρου στην υπό διαμόρφωση Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία, η οποία θα πρέπει να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις πρόνοιες της Συνθήκης και με σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας, του μη αποκλεισμού και της αυτονομίας της ΕΕ, με αποκλειστικούς δικαιούχους τα κράτη – μέλη της.

Μια κοινοβουλευτική επιτροπή θα εξετάσει αυτήν την εβδομάδα τις κατηγορίες και οι βουλευτές θα πρέπει να αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα εάν η υπόθεση θα παραπεμφθεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σχετικά άρθρα