Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεμπάστιαν Κουρτς: Διαβεβαιώνει τους Ισραηλινούς πως η Αυστρία δεν θα “γείρει” νεοναζιστικά

Σεμπάστιαν Κουρτς: Διαβεβαιώνει τους Ισραηλινούς πως η Αυστρία δεν θα “γείρει” νεοναζιστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Εβραίοι, Ισραήλ, Ναζί, Σεμπάστιαν Κουρτς, Τελ Αβίβ, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε,

Ο νεαρός συντηρητικός Σεμπάστιαν Κουρτς, νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία, θα απαιτήσει τη διατύπωση ξεκάθαρης δέσμευσης κατά του αντισημιτισμού από τους μελλοντικούς εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό που θα σχηματίσει.

Αυτήν την δήλωση έκανε σε συνέντευξή του προς την ισραηλινή εφημερίδα Hayom, τη στιγμή που ο σχηματισμός κυβερνητικού συνασπισμού με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) είναι το πιθανότερο σενάριο στην Αυστρία.

Το Ισραήλ μποϊκοτάρισε το ακροδεξιό κόμμα κατηγορώντας το για αντισημιτισμό.

«Ο αγώνας κατά του αντισημιτισμού και η πολιτική της μηδενικής ανοχής κατά οποιασδήποτε αντισημιτικής τάσης είναι πολύ σημαντικές για μένα.

Πρόκειται για απόλυτη προϋπόθεση για τον σχηματισμό οποιουδήποτε συνασπισμού υπό τη δική μου ηγεσία», διαβεβαίωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Ως προς αυτό θέμα δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Το OVP (Λαϊκό Κόμμα της Αυστρίας) προσπάθησε κατά το παρελθόν να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό, και μεταξύ των μελών του, και θέλω να συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς της αυστριακής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, υπέρ της οποίας έχει εκφρασθεί ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο Σεμπάστιαν Κουρτς απάντησε ότι δεν θέλει προς το παρόν να μιλήσει για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Σχετικά άρθρα