Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλο και…δημοφιλέστερος ο Σόιμπλε στη Γερμανία

Όλο και…δημοφιλέστερος ο Σόιμπλε στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Μάρτιν Σουλτς, Τζαμάικα,

Ανεβαίνει η δημοφιλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ το 75% των Γερμανών εκτιμά ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση «Τζαμάικα», με τη συνεργασία της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός στην Γερμανία, με αποδοχή από το 69% και τις θετικές αξιολογήσεις να αυξάνονται κατά 7%, μετά την γνωστοποίηση των σχεδίων ότι αναλαμβάνει την προεδρία του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί η ‘Αγγελα Μέρκελ με 62% και απώλεια μιας μονάδας, ενώ μεγάλοι «χαμένοι» στη μάχη της δημοτικότητας είναι ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς με 33% και απώλεια 13 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με 57% και απώλεια 11 μονάδων.

Για τον συνασπισμό «Τζαμάικα», «καλό» ή «πολύ καλό» τον θεωρεί το 57% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ ενός «μεγάλου» συνασπισμού, μεταξύ CDU/CSU και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εκφράζεται το 33%.

Σε ό,τι αφορά τον συμβιβασμό που επετεύχθη στο εσωτερικό της Χριστιανικής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, το 56% τον εγκρίνει, ενώ αρνητική άποψη έχει το 41%.

Σχετικά άρθρα