Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Είμαστε κράτος δικαίου (σ.σ. η Τουρκία) – Οι υπάλληλοι της Αμερικανικής Πρεσβεία δεν έχουν ασυλία

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Είμαστε κράτος δικαίου (σ.σ. η Τουρκία) – Οι υπάλληλοι της Αμερικανικής Πρεσβεία δεν έχουν ασυλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπιναλί Γιλντιρίμ, Τουρκία,

“Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου και δεν χρειάζεται την άδεια των ΗΠΑ για να προχωρά στη κράτηση υπόπτων”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Ανεξάρτητα εάν κανείς λαμβάνει σοβαρά την παραπάνω δήλωση περί “κράτους δικαίου”, ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν “προνόμια” για υπόπτους επειδή εργάζονται για την αμερικανική διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην χώρα.

Σύμβουλος του Τούρκου προέδρου μιλώντας στο Al Jazeera δήλωσε πως η σύλληψη του ενός από τους δύο Τούρκους υπαλλήλους της Αμερικανικής Πρεσβείας, ενοχλεί την Ουάσιγκτον γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλύψει πως πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος είναι η Ουάσιγκτον.

Το ερντογανικό καθεστώς κατηγορεί από την πρώτη στιγμή τις ΗΠΑ και τη Δύση ότι ενορχήστρωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 με απώτερο στόχο να διαμελίσουν την Τουρκία.

Οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό μετά την απόφαση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα να αναστείλει όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου, διότι θέλει να «επαναξιολογήσει» τη δέσμευση των τουρκικών Αρχών στην ασφάλεια του προσωπικού της, με την Τουρκία να αναστέλλει ως αντίποινα την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Αμερικανούς, με εξαίρεση μόνο τις βίζες για μετανάστες.

Σχετικά άρθρα