Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός υπ. Άμυνας σε Στρατηγούς: Να είστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα

Αμερικανός υπ. Άμυνας σε Στρατηγούς: Να είστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πεντάγωνο, Τζέιμς Μάτις,

Ο Αμερικανός υπ. Άμυνας Τζέιμς Μάτις ζήτησε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες αναφορικά με την Βόρεια Κορέα ούτως ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να έχει στη διάθεσή του όλες τις επιλογές στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής.

«Τι μπορεί να κάνει ο αμερικανικός Στρατός για να μειώσει τον κίνδυνο μιας ένοπλης σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο;», ήταν η ερώτηση που απεύθυνε δημοσιογράφος στον Aμερικανό Υπουργό Άμυνας.

Ο Mattis απάντησε λέγοντας πως το παρόν διάστημα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί «διπλωματικές προσπάθειες σε συνδυασμό με κυρώσεις οικονομικές και άλλου είδους για να αποτρέψει τη Βόρειο Κορέα από τις πυρηνικές της φιλοδοξίες, συμπλήρωσε όμως λέγοντας πως «το μέλλον είναι απρόβλεπτο».

«Τι μας περιμένει στο μέλλον; Ούτε και εσείς ούτε και εγώ μπορούμε να πούμε. Οπότε υπάρχει ένα πράγμα που ο αμερικανικός Στρατός μπορεί να κάνει: Και αυτό είναι να είναι έτοιμος για να διασφαλίσει ότι έχουμε διαθέσιμη τη στρατιωτική επιλογή την οποία θα επιλέξει ο πρόεδρος εάν χρειαστεί», είπε ο Mάτις.

Σχετικά άρθρα