Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aπίστευτο: Αφαίρεσαν από Ινδή γυναίκα νεφρικό όγκο 5,5 κιλών!

Aπίστευτο: Αφαίρεσαν από Ινδή γυναίκα νεφρικό όγκο 5,5 κιλών!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία, Νεφρός,

Είναι η απίστευτη στιγμή που οι χειρουργοί αφαιρούν από γυναίκα νεφρικό όγκο, ο οποίος είναι 50 φορές μεγαλύτερος από το νεφρό της!

Η 28χρονη Ινδή Manju Devi διαμαρτύρονταν επί τρία χρόνια για ένα πρήξιμο στα δεξιά της, προτού η τομογραφία δείξει ότι είχε έναν όγκο 31 εκατοστών και με μάζα 19 εκατοστά.

Μία ομάδα χειρουργών χρειάστηκε οκτώ ώρες για να αφαιρέσει τον 5,5 κιλών όγκο από το νεφρό της, ο οποίος έκανε τα υπόλοιπα όργανά της να φαίνονται… νάνοι.

Ο ουρολόγος Dr Ajit Sawant, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, δήλωσε: Δεν μπορούσε να κάνει καθημερινά πράγματα λόγω αυτής της μεγάλης μάζας στην κοιλιά της

«Τα προηγούμενα τρία χρόνια είχε μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά λόγω του μεγέθους του όγκου, η επέμβαση αναβαλλόταν.

“Κάλυπτε τις σάλπιγγες και το πάγκρεας”

«Η αξονική τομογραφία έδειξε έναν τεράστιο όγκο, ο οποίος σχεδόν κάλυπτε τις σάλπιγγες και το πάγκρεας στο μισό μέρος της κοιλιακής χώρας. Μετά από διεξοδική αξιολόγηση της ικανότητάς της να υποβληθεί σε αυτήν την επέμβαση, εισήχθη για επείγουσα νεφρεκτομή», τόνισε ο γιατρός.

«Το μέγεθος της της επέμβασης μπορεί να κατανοηθεί από το γεγονός ότι το βάρος του νεφρικού όγκου που αφαιρέθηκε ήταν 5,5 κιλά, όταν ένα κανονικό νεφρό ζυγίζει περίπου 100 – 140 γραμμάρια», πρόσθεσε.

Η χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα στο νοσοκομείο του Μουμπάι, ενώ σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες είναι ο μεγαλύτερος όγκος νεφρού που έχει αφαιρεθεί ποτέ

Σχετικά άρθρα