Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκμένοι μισθοφόροι της Τουρκίας εισβάλουν στην Ιντλίμπ της Συρίας (βίντεο)

Τουρκμένοι μισθοφόροι της Τουρκίας εισβάλουν στην Ιντλίμπ της Συρίας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

“Ελευθερώστε την Ιντλίμπ” λέγεται ότι είναι η ονομασία της κοινής επιχείρισης του τουρκικού στρατού και των φιλότουρκων ισλαμιστών μισθοφόρων, που έχει στόχο την κατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Η Ιντλίμπ ελέγχεται από διάφορες ισλαμιστικές οργανώσεις και από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ, δηλαδή του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα. Η Ταχρίρ Αλ Σαμ έχει 50.000 τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ.

Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν να καταλάβουν την Ιντλίμπ, να νικήσουν την Αλ Κάιντα και να τη χωρίσουν σε τρεις κατοχικές ζώνες. Ύστερα ολόκληρη η Ιντλίμπ θα ανακηρυχτεί σε “ζώνη αποκλιμάκωσης”.

Η Τουρκία έστειλε ως πρώτο κύμα στην Ιντλίμπ, για να συγκρουστούν με την Αλ Κάιντα, μισθοφόρους της από τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Οι ισλαμιστές μισθοφόροι του FSA υποστηρίζονται από το τουρκικό πυροβολικό, που βάλλει από το τουρκικό έδαφος και από την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι παρέχουν αεροπορική υποστήριξη σε ισλαμιστικές οργανώσεις του FSA που πριν ενάμιση χρόνο τις βομβάρδιζαν.

Οι μάχες στα σύνορα της Τουρκίας με την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ξεκίνησαν από το βράδυ της Παρασκευής.

Το πρωί του Σαββάτου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρισης.

Αφού πρώτα πάρουν θέσεις οι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) απέναντι στην Αλ Κάιντα, μετά θα ακολουθήσει και η εισβολή του τουρκικού πεζικού.

Μια από τις οργανώσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού υπό τουρκική διοίκηση που εισήλθε στην Ιντλίμπ είναι η “Μεραρχία Χάμζα”.

Η συγκεκριμένη μονάδα, που αριθμεί περίπου 900 άνδρες και έχει το μέγεθος Συντάγματος (Μεραρχία είναι μόνο στον τίτλο), έχει τη βάση της στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στην πόλη Αλ Μπαμπ, στη ζώνη που κατέλαβε πέρσι η Τουρκία με την επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη.

Από εκεί μεταφέρθηκαν, μέσω τουρκικού εδάφους, στην επαρχία Χατάι (Αντιόχεια) της Τουρκίας και εισέβαλαν στην Ιντλίμπ.

Σε βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο τους βλέπουμε επιβιβασμένους στα TOYOTA ημιφορτηγά τους, να φοράνε στρατιωτικές στολές με κόκκινους μπερέδες ή κράνη, καθώς μπαίνουν στο συριακό έδαφος από την Τουρκία.

Πολλοί από τους άνδρες της “Μεραρχίας Χάμζα” είναι Τουρκμένοι της Συρίας. Οι Τουρκμένοι είναι μια τουρκική φυλή νομάδων που ζει στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ. Η Τουρκία θεωρεί τους Τουρκμένους ομογενείς της.

Όπως τα βλέπει η Τουρκία, οι άνδρες της “Μεραρχίας Χάμζα” είναι Τούρκοι της Συρίας. Πρόκειται δηλαδή για μια τουρκική παραστρατιωτική μονάδα υπό τις εντολές της Άγκυρας.

Οι ακόλουθοι χάρτες εξηγούν το πεδίο της μάχης. Στην περιοχή της Ιντλίμπ με το σκούρο πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα της Συρίας.

Δείτε από που, σύμφωνα με αναφορές, εισέρχονται τα μισθοφορικά τουρκικά στρατεύματα στην Ιντλίμπ:

Οι τρεις ζώνες που θα χωριστεί η Ιντλίμπ αφού νικηθεί η Αλ Κάιντα: Με πράσινο χρώμα τα εδάφη που θα καταλάβει η Τουρκία, με μπλε η Ρωσία και με μοβ η κυβέρνηση της Συρίας μαζί με το Ιράν.

Σχετικά άρθρα