Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50.000 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα αποφασισμένοι να πολεμήσουν τους Τούρκους στην Ιντλίμπ

50.000 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα αποφασισμένοι να πολεμήσουν τους Τούρκους στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο τουρκικός στρατός δεν έχει εισέλθει ακόμα, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στο έδαφος της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας.

Αυτοί που έχουν μπει στην Ιντλίμπ και συγκρούονται στην παραμεθόριο με τους τζιχαντιστές της Ταχρίρ Αλ Σαμ, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, είναι τουρκόφιλοι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που πληρώνονται, εξοπλίζονται και υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Οι άνδρες του FSA τελούν υπό τουρκικές εντολές και είναι βέβαιο ότι διοικούνται από Τούρκους παραστρατιωτικούς.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, η Τουρκία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Ιντλίμπ, στο τουρκικό έδαφος της επαρχίας Χατάι (Αντιόχειας).

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter το βράδυ του Σαββάτου δείχνουν τουρκικά τεθωρακισμένα να φτάνουν στην επαρχία Χατάι με τρένα και νταλίκες.

Μιντιακοί ακτιβιστές, προσκείμενοι στην Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα), μεταδίδουν ότι στην είδηση ότι ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να εισβάλλει με αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας, χιλιάδες ένοπλοι ισλαμιστές άλλων οργανώσεων που βρίσκονται στην Ιντλίμπ σπεύδουν να συνταχθούν στο πλευρό της Αλ Κάιντα.

Η ίδια η Ταχρίρ Αλ Σαμ σε ανακοίνωσή της αποκαλεί τους μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που τελούν υπό τουρκικές εντολές “προδότες” και ότι θα τους πολεμήσει.

Τουρκία, Ρωσία και Ιράν συμφώνησαν να καταλάβουν από κοινού την Ιντλίμπ, να τη χωρίσουν σε τρεις ζώνες κατοχής και να εγκαθιδρύσουν μια “ζώνη αποκλιμάκωσης”. Βεβαίως πρώτα πρέπει να νικήσουν την Αλ Κάιντα που έχει τουλάχιστουν 50.000 άνδρες στην περιοχή.

Οι ακόλουθοι χάρτες εξηγούν το πεδίο της μάχης. Στην περιοχή της Ιντλίμπ με το σκούρο πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα της Συρίας.

Δείτε από που, σύμφωνα με αναφορές, εισέρχονται τα μισθοφορικά τουρκικά στρατεύματα στην Ιντλίμπ:

*Στην κεντρική φωτογραφία μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στα λευκά ημιφορτηγά TOYOTA που τους προμήθευσε η Τουρκία, στην παραμεθόριο Τουρκίας (Αντιόχειας) με τη Συρία (Ιντλίμπ).

Σχετικά άρθρα