ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι στρατηγοί προσπαθούν να εισβάλουν στη Συρία πίνοντας τσάι με γλυκό του κουταλιού (φωτο)

Οι Τούρκοι στρατηγοί προσπαθούν να εισβάλουν στη Συρία πίνοντας τσάι με γλυκό του κουταλιού (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των τουρκικών δυνάμεων και των μισθοφόρων τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) να εισβάλουν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας για να πολεμήσουν -τάχα- ενάντια στην Ταχρίρ Αλ Σαμ, την Αλ Κάιντα της Συρίας.

Οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις έχουν την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην εισβολή αυτή, όπως και τη σύμφωνη γνώμη του Ιράν.

Άγκυρα, Μόσχα και Τεχεράνη συμφώνησαν να πολεμήσουν μαζί στην Ιντλίμπ, ενάντια στην Αλ Κάιντα και αφού καταλάβουν την επαρχία να τη χωρίσουν σε τρεις ζώνες κατοχής εγκαθιδρύοντας από κοινού μια “ζώνη αποκλιμάκωσης”.

Στην εύλογη απορία γιατί το τουρκικό πεζικό και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του χρειάζονται την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας για να πολεμήσουν, η απάντηση είναι ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία -που είχε έτσι κι αλλιώς τα χάλια της- μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχει μείνει χωρίς πιλότους στα F-16 επειδή ο Ερντογάν τους φυλάκισε ως πραξικοπηματίες.

Πέρα λοιπόν από τον συμβολισμό ότι οι Τούρκοι πολεμάνε με ρωσική αεροπορική κάλυψη, υπάρχει και η πραγματικότητα, η ανάγκη, ότι οι Τούρκοι δεν έχουν αξιόμαχη αεροπορία.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο συναντήθηκαν στην Αντιόχεια οι “κεφαλές” της τουρκικής εκστρατείας, δηλαδή το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού και η ηγεσία της ΜΙΤ, δηλαδή της τουρκικής αντικατασκοπείας και συσκέφθηκαν πίνοντας τσάι και τρώγοντας γλυκό του κουταλιού, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία που ακολουθεί:

Δείτε και σε μεγέθυνση:

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι έστειλαν μπροστά ως πρώτο κύμα επίθεσης τους ισλαμιστές μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) για να σκοτωθούν με την Αλ Κάιντα και εκείνοι θα ακολουθήσουν από πίσω. Πάντως και τη διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν οι Τούρκοι επιτελείς.

Τονίζεται ότι η τουρκική εισβολή δεν γίνεται με έγκριση των ΗΠΑ ή του Διεθνούς Συνασπισμού αλλά κατόπιν συμφωνίας με το Ιράν και τη Ρωσία.

Οι ακόλουθοι χάρτες εξηγούν το πεδίο της μάχης. Στην περιοχή της Ιντλίμπ με το σκούρο πράσινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα της Συρίας.

Δείτε από που, σύμφωνα με αναφορές, εισέρχονται τα τουρκικά στρατεύματα στην Ιντλίμπ:

Δηλώσεις Ερντογάν:

Για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της Συρίας έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχει μία σοβαρή (πολεμική) επιχείρηση στην Ιντλίμπ σήμερα κι αυτό θα συνεχιστεί» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην διάρκεια ομιλίας του, σε στελέχη του κόμματος ΑΚP.

«Πότε δεν θα επιτρέψουμε έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με την Συρία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα