Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ καταδίκασε το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ καταδίκασε το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ιράν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, καταδίκασε το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σε συνάντησή του την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Αλαντίν Μπουρουτζερντί, ο Σύρος Πρόεδρος εναντιώθηκε σε κάθε προσπάθεια του ιρακινού Κουρδιστάν που “υπονομεύει την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της δημοκρατίας του Ιράκ”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ έκανε λόγο για έναν άξονα που μάχεται την τρομοκρατία ενάντια σε έναν άλλο άξονα που επιδιώκει να εξαπλώσει το χάος και την τρομοκρατία.

Προφανώς στον άξονα του “καλού” ο Άσαντ τοποθετεί τον εαυτό του, το Ιράν και τη Ρωσία, δεν μας λέει όμως που τοποθετεί την Τουρκία, η οποία ως γνωστόν υποστήριξε τους τζιχαντιστές και την υπόλοιπη ένοπλη ισλαμική αντιπολίτευση και τώρα τα έχει “βρει” με Ρωσία και Ιράν.

Ο Ιρανός Αξιωματούχος από την πλευρά του χαιρέτησε τις νίκες του συριακού στρατού και των συμμάχων του, προσθέτοντας ότι τέτοιες νίκες σημαίνουν την αρχή του τέλους για τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σημείωσε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιήθηκαν “ως αιχμή του δόρατος στους σχεδιασμούς της Δύσης και της Σιωνιστικής Οντότητας [σ.σ. του κράτους του Ισραήλ] εις βάρος των συμφερόντων και του μέλλοντος του συριακού λαού και των λαών της περιοχής”.

Ο Αλαντίν Μπουρουτζερντί επιβεβαίωσε την απόφαση του Ιράν να συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία όχι μόνο στον πόλεμό της ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά και στον αγώνα της για ανοικοδόμηση, λέγοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να πράξει τα πάντα από την πλευρά της μέσω της διεύρυνσης των προοπτικών της οικονομικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο αδελφών λαών.

Σχετικά άρθρα