Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Καταλονίας: Έτοιμος να μεσολαβήσω για την επίλυση της κρίσης – Τι είπε για Βασιλιά Φίλιππο

Πρόεδρος Καταλονίας: Έτοιμος να μεσολαβήσω για την επίλυση της κρίσης – Τι είπε για Βασιλιά Φίλιππο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, Ισπανία, Καταλονία,

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι τάσσεται υπέρ της μεσολάβησης για να βρεθεί μια διέξοδος στην κρίση μεταξύ Καταλονίας και Μαδρίτης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αποδεκτή προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η στιγμή αυτή επιβάλει μεσολάβηση. Δεχθήκαμε πολυάριθμες προσφορές τις τελευταίες ώρες και θα δεχτούμε και άλλες.
Όλοι αυτοί που προσφέρθηκαν γνωρίζουν ότι είμαι έτοιμος για μια διαδικασία μεσολάβησης», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης.

«Θα το επαναλάβω όσες φορές χρειαστεί: Ο διάλογος και η συμφωνία είναι μέρος της πολιτικής μας κουλτούρας και του λαού μας.
Εντούτοις, το κράτος δεν απάντησε θετικά σε καμία από αυτές τις προσφορές».

“Ο Βασιλιάς Φίλιππο αγνοεί σκοπίμως  εκατομμύρια Καταλανούς”

Ο Καταλανός Πρόεδρος επέκρινε παράλληλα τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ότι «αγνοεί σκοπίμως» εκατομμύρια Καταλανούς.

«Ο βασιλιάς υιοθετεί το λόγο και τις πολιτικές της κυβέρνησης του Ραχόι που έχουν αποδειχθεί καταστροφικές για την Καταλονία και αγνοεί σκοπίμως εκατομμύρια Καταλανούς που δεν σκέφτονται όπως αυτοί», συμπλήρωσε.

Η Καταλονία αναμένεται να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της την προσεχή Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου που συγκάλεσε η ηγεσία της περιφέρειας μετά το δημοψήφισμα το οποίο η Μαδρίτη και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έχουν χαρακτηρίσει παράνομο.

«Είμαι βέβαιος ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δείξουμε το καλύτερο της χώρας μας, όταν οι θεσμοί της Καταλονίας θα χρειαστεί να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος», συμπλήρωσε ο Κάρλες Πουτζντεμόν.

Σχετικά άρθρα