Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μόνιμο Στρατοδικείο στον Λίβανο καταδίκασε σε θάνατο τον ιμάμη τζιχαντιστή Αχμάντ Αλ Ασίρ

Το Μόνιμο Στρατοδικείο στον Λίβανο καταδίκασε σε θάνατο τον ιμάμη τζιχαντιστή Αχμάντ Αλ Ασίρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές,

Το Μόνιμο Στρατοδικείο του Λιβάνου, με Πρόεδρο Στρατοδίκη τον αντιστράτηγο Χουσεΐν Αμπντουλά, καταδίκασε σε θάνατο τον 49χρονο αρχιτρομοκράτη σουνίτη σαλαφιστή ιεροκήρυκα Αχμάντ Αλ Ασίρ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων (National News Agency-NNA).

Ο Αχμάντ Αλ Ασίρ είναι ο πρώην ιμάμης του τζαμιού Μπιλάλ Μπιν Ραμπάχ στη Σιδώνα του νότιου Λιβάνου.

Ο ιεροκήρυκας Αχμάντ Αλ Ασίρ κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός για τον θάνατο 18 Λιβανέζων στρατιωτών τον Ιούνιο του 2013, σε επίθεση που πραγματοποίησαν οπαδοί του σε φυλάκιο του στρατού στην Άμπρα του Λιβάνου.

Ο Αχμάντ Αλ Ασίρ συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού στις 15 Αυγούστου 2015, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Εκτός από τη φονική επίθεση στην Άμπρα, ο Ασίρ υποστήριξε τους τζιχαντιστές στη Συρία κατά τα έτη 2011 και 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αχμάντ Αλ Ασίρ πριν γίνει σουνίτης σαλαφιστής ιμάμης ήταν σιίτης υποστηρικτής της Χεζμπολάχ. Εξάλλου η μητέρα του είναι σιίτισσα.

Στράφηκε κατά της Χεζμπολάχ όταν έκρινε ότι εκείνη έπαψε να έχει ως προτεραιότητά της την καταστροφή του Ισραήλ και άρχισε παντού να κηρύττει ότι εχθροί του είναι μόνο οι σιίτες οπαδοί του Ιρανού ηγέτη Χομεϊνί.

Με την επιθετική ρητορική του αποπειράθηκε να αναγορευτεί σε ηγέτης των σουνιτών του Λιβάνου δίχως επιτυχία. Ωστόσο, συσπείρωσε γύρω του αρκετές δεκάδες φανατικούς οπαδούς.

Το ίδιο στρατοδικείο καταδίκασε και τον Λιβανέζο τραγουδιστή Φαντέλ Σακέρ σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο 800.000 λιρών Λιβάνου.

Ο Φαντέλ Σακέρ ήταν δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής στη χώρα του πριν αποφασίσει το 2011 να τα εγκαταλείψει όλα για να υποστηρίξει τους σκοπούς του ιεροκήρυκα Ασίρ.

Ο Σακέρ, από πατέρα Λιβανέζο και μητέρα Παλαιστίνια, μεγάλωσε στους προσφυγικούς καταυλισμούς. Ο ίδιος παντρεύτηκε Παλαιστίνια και έχει δηλώσει ότι θεωρεί τον εαυτό του Παλαιστίνιο.

Σχετικά άρθρα