Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδος Διοικητής (SDF): 300 Σύροι στρατιώτες παραδόθηκαν στις δυνάμεις μας

Κούρδος Διοικητής (SDF): 300 Σύροι στρατιώτες παραδόθηκαν στις δυνάμεις μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τάμπκα, Τζιχαντιστές,

Την αποκάλυψη ότι 300 Σύροι στρατιώτες παραδόθηκαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έκανε ο Κούρδος αξιωματικός των SDF Ουμίντ Γαμπάρ.

Σε επικήδειο λόγο που έβγαλε στην κηδεία δύο μαχητών των SDF που σκοτώθηκαν στην Τάμπκα της Συρίας, ο Ουμίντ Γαμπάρ αναφέρθηκε σε 300 κυβερνητικούς στρατιώτες που παραδόθηκαν πρόσφατα.

Στην ίδια ομιλία ο Γαμπάρ διέψευσε τους ισχυρισμούς της Δαμασκού ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις θα παραδώσουν τη διοίκηση της Τάμπκα στη συριακή κυβέρνηση.

“Ο λαός μας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι εδώ και πέντε χρόνια που ιδρύσαμε τις YPG και μετά τον σχηματισμό των SDF ποτέ δεν παραδώσαμε ούτε μια σπιθαμή γης σε κανέναν. Η γη που ποτίστηκε με το αίμα των μαρτύρων μας ανήκει στον λαό μας και ποτέ δεν θα την παραδώσουμε σε καμία δύναμη”, είπε.

Η Τάμπκα απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος πέρσι. Η πόλη έχει μεγάλη στρατηγική σημασία επειδή δίπλα της βρίσκεται το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Συρίας όπως και ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας.

Σχετικά άρθρα