Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκολα Γκρουέφσκι: Ο Ζάεφ θα κάνει ό,τι του ζητήσει ο Κοτζιάς

Νίκολα Γκρουέφσκι: Ο Ζάεφ θα κάνει ό,τι του ζητήσει ο Κοτζιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Εκλογές, Ζόραν Ζάεφ, Νίκολα Γκρούεφσκι, Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στα Σκόπια διανύουν προεκλογική περίοδο. Στις 15 Οκτωβρίου έχουν δημοτικές εκλογές.

Ο ελληνικής καταγωγής ψευδομακεδόνας εθνικιστής, πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος), προσπαθεί να μετατρέψει τις δημοτικές εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης συνεργασίας σοσιαλδημοκρατών και αλβανικών μειονοτικών κομμάτων που ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Καβάνταρτσι, ο Νίκολα Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Εκωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στα Σκόπια, του είπε πως θέλει το πρόβλημα που έχουν τα Σκόπια με την Αθήνα να λυθεί με τον ίδιο τρόπο που λύθηκε και το πρόβλημα μεταξύ ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας.

Ο Γκρούεφσκι, μιλώντας στους εθνικιστές οπαδούς του, εκτίμησε ότι «μετά τις δημοτικές εκλογές θα λυθεί και το πρόβλημα με την Ελλάδα», επειδή, όπως είπε, η κυβέρνηση Ζάεφ «θα κάνει αποδεκτό ό,τι ζητά η Ελλάδα», χωρίς να ρωτήσει τον λαό και χωρίς ο λαός να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι ελπίζει το κόμμα του να σαρώσει στις δημοτικές εκλογές για να ζητήσει στη συνέχεια διενέργεια έκτακτων βουλευτικών εκλογών. Ο προσωπικός του λόγος είναι ότι εάν κερδίσει θα γλιτώσει τη φυλακή.

Σχετικά άρθρα