Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φερχόφστατ: Χάσιμο χρόνου και ενέργειας το Brexit

Φερχόφστατ: Χάσιμο χρόνου και ενέργειας το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γκι Φερχόφστατ, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι,

Η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα υπουργείο Οικονομικών και έναν υπουργό Οικονομικών, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής για το Brexit στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ, προσθέτοντας ότι το νομισματικό μπλοκ έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με δημοσιονομική ικανότητα.

Σε μια ομιλία προς τους φοιτητές της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, δήλωσε πως πρέπει να υπάρξει μια συλλογική λύση για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

“Η βρετανική κυβέρνηση δεν πρέπει να αγνοήσει το 48% που ψήφισε για να παραμείνει στην Ε.Ε.”

Ο ίδιος χαρακτήρισε το Brexit πολύ αρνητικό και χάσιμο χρόνου και ενέργειας, ενώ τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν πρέπει να αγνοήσει το 48% που ψήφισε για να παραμείνει στην ΕΕ.

Ο Φερχόφστατ αστειεύτηκε μάλιστα εις βάρος της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μ’ει, σχολιάζοντας ότι έδωσε την ομιλία της για το Brexit στη Φλωρεντία, επειδή γνώριζε την πολιτική της πόλης για την προδοσία τον 15ο αιώνα.

«Πισωμαχαιρώματα, προδοσία, ευγενείς οικογένειες που αγωνίζονται για την εξουσία.Είναι ένα περιβάλλον που γνωρίζει αρκετά καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής για το Brexit τόνισε ότι η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει το μπλοκ ήταν αποτυχία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΕΕ θα μπορέσει να πετύχει μια συμφωνία απόσυρσης με τη Βρετανία.
Ο ίδιος τόνισε ότι η μόνη θετική έκβαση από το Brexit είναι η αλλαγή κλίματος που έχει καταγραφεί στην ΕΕ έπειτα από τη ψήφο των Βρετανών να αποχωρήσουν από το μπλοκ τον Ιούνιο του 2016 και τώρα πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες δεν επιθυμούν τη διάλυση της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα