Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε σύγχυση το τουρκικό κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο εκτοξεύει κενές απειλές

Σε σύγχυση το τουρκικό κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο εκτοξεύει κενές απειλές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό δρόμο έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δήλωσε ο κατοχικός ψευδοϋπουργός οικονομικών Σερντάρ Ντενκτάς έπειτα από συνάντησή του με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Ρετζέπ Ακντάγ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα κατεχόμενα έχοντας την Τουρκία δίπλα τους θα συνεχίσουν την πορεία τους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολού, ο Σερντάρ Ντενκτάς μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει έγιναν δεκτοί από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Ακντάγ.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς για άλλη μια φορά σταμάτησαν, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε επειδή η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είχε καλή πρόθεση.

“Ασφαλώς η “Τουρκική Δημοκρατική Βορείου Κύπρου” λαμβάνοντας τις δικές της αποφάσεις κατά την περίοδο αυτή και έχοντας δίπλα της την Τουρκία θα συνεχίσει”, ανέφερε.

Όπως είπε εάν η παραγωγικότητα φτάσει στα κατεχόμενα στις 20 χιλιάδες, 25 χιλιάδες, 30 χιλιάδες τότε “η λύση θα πραγματοποιηθεί από μόνη της”. “Μακάρι να το καταφέρουμε και αυτό”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι συνεχίζουν τις εργασίες για την εφαρμογή ενός μηχανισμού που θα ενισχύσει τις σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.

Από την πλευρά του ο Σερντάρ Ντενκτάς υποστήριξε ότι το μοντέλο λύσης “διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας” στην Κύπρο δεν έχει γίνει αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά γ’ αυτό και ήρθε η ώρα οι ίδιοι να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο.

Ανέφερε ότι η επίσκεψη του Ρετζέπ Ακντάγ στα κατεχόμενα τον περασμένο μήνα τους έδωσε ελπίδες.

“Εάν τα καταφέραμε να φτάσουμε από 500 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα στα 14-15 χιλιάδες δολάρια κατα κεφαλήν εισόδημα αυτό το οφείλουμε στην Τουρκία” ανέφερε, λέγοντας ότι πρέπει να ανέβει ακόμη περισσότερο για να σταματήσει να υπάρχει αβεβαιότητα πλέον και να μην αφήνουν την τύχη τους στο έλεος των Ελληνοκυπρίων, όπως είπε.

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω απειλές και εξαγγελίες είναι κενές περιεχόμενου. Στα κατεχόμενα έχουν τραβήξει διαφορετικό δρόμο από το 1983, όταν ανακήρυξαν το ψευδοκράτος, αλλά αυτός ο ξέχωρος δρόμος δεν τους οδήγησε πουθενά.

Εάν τα τελευταία χρόνια οι Τουρκοκύπριοι θυμήθηκαν την ένωση του νησιού, ενώ οι ίδιοι το διχοτόμησαν ντε φάκτο, είναι γιατί διεκδικούν μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες.

Ωστόσο, μερίδιο από τα κοιτάσματα δικαιούνται μόνο ως ενιαίο κράτος. Ως ξέχωρο δεν δικαιούνται τίποτα.

Οι Τούρκοι ζητώντας μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες ομολογούν εμμέσως ότι το ψευδοκράτος τους είναι όντως ψευδές.

Όλη αυτή η σύγχυση είναι χαρακτηριστική του αδιεξόδου τους στα κατεχόμενα.

Σχετικά άρθρα