Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιλλήκας κατηγορεί τον Κυπριανού του ΑΚΕΛ ότι εκφράζει τις απόψεις της Τουρκίας

Ο Λιλλήκας κατηγορεί τον Κυπριανού του ΑΚΕΛ ότι εκφράζει τις απόψεις της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Γιώργος Λιλλήκας, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Κύπρος Προεδρικές Εκλογές,

Για μεγάλη κόντρα μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, και του πρόεδρου της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργου Λιλλήκα, κάνει λόγο η Καθημερινή της Κύπρου, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς και τον δεύτερο να κατηγορεί τον πρώτο ότι ενδίδει στις τουρκικές απαιτήσεις.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, αφορμή της μεγάλης κόντρας υπήρξε η ομιλία του Άντρου Κυπριανού στο παγκύπριο συνέδριο του ΑΚΕΛ, όπου χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα χαμένη ψήφο ενώ δεν παρέλειψε να καταγράψει τις αλλαγές θέσεών του στο Κυπριακό, αλλά και τις εναλλαγές πολιτικών χώρων.

Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν άφησε αναπάντητα τα πυρά, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο Άντρος Κυπριανού λίγο πολύ έλεγε πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα έπρεπε να αποδεχτεί τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Ο Γιώργος Λιλλήκας απαντώντας στα σχόλια του κ. Κυπριανού για το Κυπριακό:

«Ποιος εκφράζει τις απόψεις της Τουρκίας; Εγώ ή ο κ. Κυπριανού που λίγο πολύ έλεγε πως ο κ. Αναστασιάδης έπρεπε να δεχτεί όσα απαιτούσαν οι Τούρκοι στο Κραν Μοντανά και του επιρρίπτει ευθύνες για το αδιέξοδο;» διερωτήθηκε ο κ. Λιλλήκας.

Σημειώνοντας πως ο Νίκος Αναστασιάδης τα έδωσε όλα, ανέφερε με νόημα πως τα μόνα που δεν έδωσε είναι τη συνέχιση των εγγυήσεων τα επεμβατικά δικαιώματα και την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων.

Σχετικά άρθρα