Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζεται για πολιορκία στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ

Το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζεται για πολιορκία στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπουκαμάλ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Για μάχη μέχρις εσχάτων προετοιμάζονται οι δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που είναι οχυρωμένες στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ της Συρίας, στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Η πόλη Αλ Μπουκαμάλ είναι ένα από τα τελευταία σημαντικά προπύργια των τζιχαντιστών στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε από άγνωστο και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πλάνα μέσα από την πόλη, δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται σε συναγερμό.

Όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, για να αποφευχθούν προφανώς λεηλασίες και οι δρόμοι είναι άδειοι, επειδή έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι προετοιμάζεται για να δεχθεί επίθεση. Εάν θα είναι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ή ο κυβερνητικός στρατός μικρή διαφορά έχει. Σε κάθε περίπτωση η πολιορκία της Αλ Μπουκαμάλ πλησιάζει.

Η Αλ Μπουκαμάλ βρίσκεται σε στρατηγική θέση διότι ελέγχει τον τελευταίο ανοιχτό δρόμο που απέμεινε στο Ισλαμικό Κράτος μεταξύ Συρίας και Ιράκ.

Η απελευθέρωσή της είναι προτεραιότητα για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τζιχαντιστές έχουν οχυρώσει την πόλη ολόγυρα με ναρκοπέδια, ενώ κάτω από αυτήν έχουν σκάψει ένα εκτεταμένο δίκτυο τούνελ για να κινούνται αθέατα και για να καταφεύγουν.

Ωστόσο, στις μέχρι τώρα πολιορκίες, τα τούνελ του Ισλαμικού Κράτους δεν το έσωσαν από την ήττα και τις βαριές απώλειες.

Δείτε στον χάρτη της Google το σημειωμένη την τοποθεσία της Αλ Μπουκαμάλ:

Σχετικά άρθρα