Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ για Β. Κορέα: Οι κυρώσεις δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το τι θα συμβεί τελικά

Τραμπ για Β. Κορέα: Οι κυρώσεις  δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το τι θα συμβεί τελικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Φεντερίκα Μογκερίνι,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι νέες κυρώσεις που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Βόρειας Κορέας αποτελούν μόνο ένα μικρό βήμα και δεν είναι «τίποτα σε σύγκριση με το τι θα συμβεί τελικά».

«Πιστεύουμε ότι είναι απλώς άλλο ένα πολύ μικρό βήμα, δεν είναι κάτι σημαντικό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στις κυρώσεις που εγκρίθηκαν από το 15μελές ΣΑ του ΟΗΕ. «Δεν ξέρω αν έχει κάποια επίπτωση αλλά σίγουρα  ήταν ωραίο να έχουμε μια ψηφοφορία 15-0. Αλλά αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το τι θα συμβεί τελικά», τόνισε.

Από το Στρασβούργο, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφαρμόσει τις νέες κυρώσεις και συνεχίζει να εξετάζει επιπρόσθετα μέτρα σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ για τις πυρηνικές και βαλλιστικές δοκιμές της.

«Τώρα θα εφαρμόσουμε τις κυρώσεις του ΟΗΕ όπως το κάναμε πάντα και στο παρελθόν» είπε η Μογκερίνι μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι διεθνείς εταίροι μας θα πράξουν το ίδιο ώστε να εγγυηθούμε το μέγιστο επίπεδο αποτελεσματικότητας των οικονομικών μέτρων», πρόσθεσε.

Στις κυρώσεις προβλέπεται κυρίως ο περιορισμός των παραδόσεων πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, βασικός προμηθευτής της οποίας είναι η γειτονική Κίνα.

«Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα εργαλείο για να ανοίξουμε τον δρόμο ώστε να ξαναρχίσει η πολιτική διαδικασία», επέμεινε η Μογκερίνι, καλώντας για άλλη μια φορά την Πιονγκγιάνγκ να ξεκινήσει «έναν πολιτικό διάλογο» με τη διεθνή κοινότητα με στόχο την «πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση». «Ο στόχος μας για μια αποπυρηνικοποιημένη κορεατική χερσόνησο δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με διπλωματικά και πολιτικά μέσα. Δεν υπάρχει στρατιωτική διέξοδος σε αυτήν την κρίση!» κατέληξε.

Σχετικά άρθρα