Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος ναυπηγεί πολεμικό στόλο στη Χάιφα του Ισραήλ – Έτοιμο το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης

Η Κύπρος ναυπηγεί πολεμικό στόλο στη Χάιφα του Ισραήλ – Έτοιμο το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άβιγκντορ Λίμπερμαν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ισραήλ, Κύπρος, Χριστόφορος Φωκαΐδης,

Η ισχυρή συμμαχία Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ σχετίζεται και με τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφού το Ισραήλ ναυπήγησε για την Κύπρο το πρώτο πολεμικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, μετέβη στο Ισραήλ για να συζητήσει με τον Ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορά στην ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών, όπως η συνεργασία στο τομέα των στρατιωτικών ασκήσεων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και η κυβερνοάμυνα.

Αναμένεται επίσης να γίνει αξιολόγηση σε ότι αφορά στο περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας και στην τρομοκρατία ενώ θα συζητηθούν περαιτέρω τρόποι συνεργασίας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Είναι η τέταρτη συνάντηση που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο Υπουργών το τελευταίο χρόνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Φωκαΐδης θα παρευρεθεί στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου ανοικτής θαλάσσης που αγοράστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διακρατικής Συμφωνίας με το Ισραήλ και κατασκευάζεται από τα Ισραηλινά Ναυπηγεία στη Χάιφα.

Η καθέλκυση του πρώτου πλοίου ανοικτής θαλάσσης η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παραγγελίας του σκάφους, αποτελεί το πρώτο βήμα ενός σημαντικού στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου για την ενίσχυση του Ναυτικού.

Αναμένεται εντός του έτους, με βάση το προγραμματισμό η ολοκλήρωση ακόμα δύο διαγωνισμών που αφορούν στην αγορά άλλων δύο πλοίων ανοιχτής θαλάσσης και δύο ταχύπλοων σκαφών για τις ακτές.

Σχετικά άρθρα