Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σήμερα οι αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές στη Συρία

Σήμερα οι αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία,

Στις 07:00 το πρωί της Τρίτης άνοιξαν οι κάλπες στη Συρία με σκοπό την ανάδειξη νέου προέδρου, όμως το ποσοστό αποχής από τις εκλογές αναμένεται να είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με εκθέσεις των υπηρεσιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, περίπου το 40% του πληθυσμού της Συρίας, πριν από το ξέσπασμα του εμφυλίου, έχει εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί μόνο στις περιοχές όπου τον έλεγχο εξακολουθούν να έχουν οι δυνάμεις της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ στις περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει αντάρτες δεν θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Άσαντ αναμένεται να κερδίσει για τρίτη φορά τις εκλογές, αφού οι αντίπαλοί του είναι δύο ελάχιστα γνωστοί πολιτικοί.

Η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει τους αντιπάλους του Άσαντ ως «μαριονέτες», οι οποίοι έχουν κληθεί από το καθεστώς να «παίξουν το ρόλο τους σε αυτές τις επαίσχυντες εκλογές».

Τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι δυτικές δυνάμεις έχουν ζητήσει την παραίτηση του Άσαντ, ως ένα πρώτο βήμα για τη λήξη του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Σχετικά άρθρα