Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

3.000 οικογένειες εκτοπισμένων Ασσύριων χριστιανών επέστρεψαν στα σπίτια τους στο βορειοδυτικό Ιράκ

3.000 οικογένειες εκτοπισμένων Ασσύριων χριστιανών επέστρεψαν στα σπίτια τους στο βορειοδυτικό Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Νινευή, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Σχεδόν 3.000 οικογένειες Ιρακινών χριστιανών (Ασσυρίων) επέστρεψαν στη γη τους, στην επαρχία της Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, μετά την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με τον Ντουρεΐντ Χεκμέτ, σύμβουλο του κυβερνήτη της Νινευή για τα χριστιανικά ζητήματα, οι εκτοπισμένοι χριστιανοί επιστρέφουν στα σπίτια τους, ιδιαίτερα στις περιοχές Χαμαντανίγια και Τελ Σακφ, μετά την απελευθέρωση τους τον Αύγουστο.

Μόνο στην ανατολική Μοσούλη έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους περίπου 500 οικογένειες χριστιανών και αναμένονται ακόμα περισσότεροι καθώς θα προχωρά η ανοικοδόμηση της πόλης.

Η ιρακινή κυβέρνηση φιλοδοξεί μέχρι το τέλος του έτους να καταφέρει την επιστροφή στα σπίτια τους, στην επαρχία της Νινευή, ενός εκατομμυρίου Ιρακινών που εκτοπίστηκαν για να γλιτώσουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε πλήρως την πόλη της Μοσούλης τον Ιούλιο μετά από εννέα μήνες πολιορκίας. Τον Αύγουστο η κυβέρνηση απελευθέρωσε και την πόλη Ταλ Αφάρ, 65 χλμ δυτικά της Μοσούλης, που ήταν και το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των τρομοκρατών στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Η επαρχία της Νινευή καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το καλοκαίρι του 2014 και απελευθερώθηκε το καλοκαίρι του 2017.

Σχετικά άρθρα