Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Μέση Ανατολή μαίνεται ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος – Οι ίντριγκες της Τουρκίας με ISIS και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή μαίνεται ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος – Οι ίντριγκες της Τουρκίας με ISIS και Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Ιράν, Ισλαμιστές, Κατασκοπεία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πράκτορες, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος,

Ο Μουσταφά Καρασού, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σε σταθμό του Κουρδιστάν, μίλησε για τους Τούρκους πράκτορες που συνέλαβαν οι Κούρδοι αντάρτες και αναφέρθηκε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Όπως τόνισε ο Κούρδος αξιωματούχος, ο πόλεμος που μαίνεται στη Μέση Ανατολή είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Είναι διαφορετικός, όπως εξήγησε, από τους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους. Οι παγκόσμιοι πόλεμοι σήμερα δεν έχουν τα χαρακτηριστικά των παλαιότερων, επειδή άλλαξε και ο χαρακτήρας του καπιταλισμού.

Σε αυτόν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή εμπλέκονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ευρώπη αλλά και η Κίνα και η Ιαπωνία εμμέσως.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι η χώρα αυτή εκμεταλλευόταν εδώ και 150 χρόνια τις συγκρούσεις μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών για να μένει στην επιφάνεια.

Στον 20ο αιώνα το τουρκικό κράτος εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, για να πραγματοποιήσει μια κουρδική γενοκτονία.

Επειδή τώρα οι όροι της σύγκρουσης έχουν αλλάξει από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η θέση της Τουρκίας έχει αποδυναμωθεί, επειδή ακριβώς άλλαξε και ο χαρακτήρας της πολιτικής και έτσι η Τουρκία βρέθηκε απέναντι σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Επειδή η δυτική υποστήριξη στην Τουρκία εξαντλήθηκε, εκείνη αποφάσισε να προσεταιριστεί τους Άραβες, να συντρίψει το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Κούρδων και να πετύχει μέσω του Ισλαμικού Κράτους επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Στην πραγματικότητα επιχείρησαν να κερδίσουν επιρροή στη Συρία και να δημιουργήσουν μια σεκταριστική φιλοτουρκική δύναμη μέσω της σχέσης τους με το Ισλαμικό Κράτος, όπως και να καταπνίξουν την επανάσταση των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Επειδή η πολιτική αυτή της Τουρκίας απέτυχε, το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας προσπαθεί τώρα να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του με το Ιράκ και το Ιράν.

Ο Μουσταφά Καρασού, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Όλες οι συμμαχίες της Τουρκίας έχουν ένα σκοπό: πώς να καταστραφούν οι Κούρδοι.

Μέχρι πρόσφατα η Τουρκία υποκινούσε τους Σουνίτες στη σύγκρουσή τους με τους Σιίτες. Προσπαθούσαν να συσπειρώσουν τους πάντες ενάντια στο Ιράν.

Επειδή όμως οι σχέσεις τους με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο είναι σε ένταση, επιχειρούν να τα βρουν με το Ιράν.

Το Ιράν τα γνωρίζει αυτά. Το Ιράν γνωρίζει ότι η Τουρκία, μαζί με το Κατάρ, τροφοδοτούσαν μέχρι πρόσφατα όλες τις εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία. Έχουν όμως τις δικές τους επιδιώξεις για να εκμεταλλευτούν την τουρκική αδυναμία.

Είναι αμφίβολο πόσο το Ιράν θα δεχθεί τις τουρκικές πολιτικές. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα δράσουν από κοινού ενάντια στους Κούρδους, αλλά οι Ιρανοί το διέψευσαν.

Οι Οθωμανοί ήταν κακόφημοι για τις ίντριγκές τους, αλλά η σημερινή Τουρκία έχει έλλειψη σε αυτό τον τομέα [σ.σ. της ίντριγκας].

Εάν το Ιράν ακολουθήσει αυτά τα κόλπα θα κάνει ζημιά στον εαυτό του. Εάν το Ιράν κάνει το λάθος και επιτεθεί στους Κούρδους αντάρτες όπως έκανε το 2011, θα υποστεί καταστροφές.

“Εάν το Ιράν επιτεθεί, οι Κούρδοι θα αντισταθούν. Αλλά δεν θεωρούμε ότι το Ιράν τόσο εύκολα θα πέσει στις τουρκικές παγίδες”.

Ο Κούρδος αξιωματούχος δήλωσε ακόμα ότι δεν είναι μόνο δύο οι Τούρκοι πράκτορες της MIT που πιάστηκαν αιχμάλωτοι από το PKK στο βόρειο Ιράκ.

Οι Κούρδοι κρατάνε συνολικά 20 Τούρκους αξιωματούχους. Οι δύο πράκτορες της MIT που συνελήφθησαν πρόσφατα είναι υψηλόβαθμοι της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Προηγουμένως είχαν συλληφθεί και δύο περιφερειακοί επόπτες της MIT στις περιοχές Τσίζρε και Μποτάν.

Η σύλληψη αυτών των αξιωματούχων των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών ισοδυναμεί με σύλληψη του ίδιου του τουρκικού κράτους.

Σχετικά άρθρα