Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασιάδης: Σημαντικός ο ρόλος της Εθνικής Φρουράς στην ασφάλεια της κυπριακής ΑΟΖ

Αναστασιάδης: Σημαντικός ο ρόλος της Εθνικής Φρουράς στην ασφάλεια της κυπριακής ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Εθνική Φρουρά Κύπρος, Ενέργεια, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης,

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι η Εθνική Φρουρά έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτήρηση της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μέσα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Αναστασιάδης μιλούσε στην τελετή διαβεβαίωσης του υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντρέα Μαρκίδη, ο οποίος έλαβε από το Υπουργικό Συμβούλιο παράταση θητείας για ακόμη έξι μήνες.

«Η Κύπρος διαδραματίζει νέο ενεργό ρόλο ασφάλειας και διαχείρισης κρίσεων και οι εξελίξεις στον τομέα υδρογονανθράκων δίνουν στη χώρα ρόλο πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Εθνική Φρουρά καλείται να συνεχίσει την αποτελεσματική επιτήρηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

“Θα προσληφθούν επαγγελματίες πολίτες”

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, με την απόφαση για πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών και την αποτελεσματική ενσωμάτωσή τους στο σώμα.

Σχετικά άρθρα