Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος πράκτορας στη Γερμανία παρίστανε τον δημοσιογράφο και σχεδίαζε δολοφονίες

Τούρκος πράκτορας στη Γερμανία παρίστανε τον δημοσιογράφο και σχεδίαζε δολοφονίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Γερμανία, Κατασκοπεία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Τουρκία,

Ο Τούρκος πράκτορας Μεχμέτ Φατίχ Σαγιάν, μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT), οδηγήθηκε στη γερμανική Δικαιοσύνη κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει Κούρδους πολιτικούς στην Ευρώπη.

Ο Σαγιάν, που διέμενε στη Γερμανία με φοιτητική βίζα, υποκρινόταν τον δημοσιογράφο και είχε πάρει συνεντεύξεις από Κούρδους ακτιβιστές-πολιτικούς πρόσφυγες στη Γερμανία.

Υποδυόμενος τον δημοσιογράφο συνέλεγε πληροφορίες σχετικά με κουρδικές δράσεις και οργανώσεις και ύστερα ενημέρωνε τους αξιωματούχους της MIT στην Άγκυρα.

Συνολικά 20 Τούρκοι πολίτες ερευνώνται από τις γερμανικές Αρχές ως πράκτορες της MIT.

Ο Σαγιάν όμως είναι ο μοναδικός που όχι μόνο ομολόγησε αλλά και κατέθεσε λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί η τουρκική MIT στη γερμανική επικράτεια.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Σαγιάν πληρωνόταν 1500 ευρώ μηνιαίως από τη MIT για τις υπηρεσίες του.

Κούρδοι πολιτικοί που ζουν στη Γερμανία έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο Αμβούργο και ζήτησαν από τις γερμανικές Αρχές να διερευνήσουν διεξοδικά την υπόθεση του Σαγιάν.

“Με αυτή τη δίκη, οι Κούρδοι μπορεί να θυσιαστούν ξανά για χάρη των διεθνών σχέσεων. Έχουμε υποψία για αυτό”, δήλωσε ο Γιουκσέλ Κοτς, συμπρόεδρος του KCDK-E, της οργάνωσης “ομπρέλα” για όλες τις κουρδικές οργανώσεις στην Ευρώπη.

Το όνομα του Γιουκσέλ Κοτς ήταν στη λίστα με τους Κούρδους πολιτικούς που σχεδίαζε να σκοτώσει η MIT, όπως καταγγέλλει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Ο Σαγιάν είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κοτς και παράλληλα σχεδίαζε να τον δολοφονήσει.

Ο Κοτς έκανε έκκληση στη γερμανική Δικαιοσύνη να ξεσκεπάσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τα συμβόλαια θανάτου.

Σχετικά άρθρα