Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μα πόσο… Αλβανοί! Τους έκαναν δώρο οι ΗΠΑ έξι χάμερ και έστησαν ολόκληρη τελετή

Μα πόσο… Αλβανοί! Τους έκαναν δώρο οι ΗΠΑ έξι χάμερ και έστησαν ολόκληρη τελετή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μίμι Κοντέλι,

Μπορεί στην Αλβανία να κυκλοφορούν δισεκατομμύρια δολάρια σε βαλίτσες, δολάρια μαύρα από το εμπόριο ναρκωτικών, οι Αλβανοί όμως παριστάνουν τους… φτωχούς και ζητάνε από τους Αμερικανούς να τους κάνουν δώρο όπλα.

Τι να κάνουν και οι Αμερικανοί, που τους έβαλαν στο ΝΑΤΟ δίχως να έχουν καν στρατό, διότι η Αλβανία δεν έχει ούτε ένα τανκς και ούτε ένα πολεμικό αεροπλάνο, είπαν να τους κάνουν δώρο 248 τζιπάκια χάμερ συνολικής αξίας 12 εκ. δολαρίων. Δηλαδή, όσο κοστίζουν δύο ελληνικά Λέοπαρντ.

Και εδώ να τονίσουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει συνολικά 1913 ετοιμοπόλεμα τανκς, 4209 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού και 4800 πυροβόλα.

Οι Αλβανοί, στην προσπάθειά τους να υποκριθούν ότι κάτι σημαντικό τους συνέβη, διοργάνωσαν ολόκληρη φιέστα για να υποδεχτούν τα πρώτα έξι τζιπάκια.

Και όταν μιλάμε για φιέστα, είχε από όλα της, μέχρι και την υπουργό Μιμή Κοδέλι, η οποία μπήκε μέσα σε ένα χάμερ και το θαύμαζε λες και επρόκειτο για… διαστημόπλοιο.

Η Αλβανία για να παραλάβει τα 248 χάμερ θα πληρώσει μόνον τα έξοδα μεταφοράς και την συντήρηση τους, δηλαδή σε κάνα δύο χρόνια δεν θα λειτουργεί τίποτα.

Στην τελετή παράδοσης των έξι χάμερ συμμετείχε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, Ντόναλντ Λου, η απερχόμενη ΥΠΑΜ, Μιμή Κοδέλι και ο Επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ένοπλων Δυνάμεων, Μπαρδύλ Κολτσάκου.

Κατά την ομιλία του ο κ. Λου επεσήμανε τον ρόλο της Αλβανίας ως ενός ξεχωριστού συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή και τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την δύναμη της Αλβανίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ.

Μην ξεχάσουν να τους δώσουν και μερικούς καταπέλτες, μιας και αναφέρθηκε.

Από την πλευρά της η απερχόμενη ΥΠΑΜ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτήρισε ως «στρατηγικό σύμμαχο και φίλο» της Αλβανίας. Επίσης, υπογράμμισε ότι η βοήθεια των ΗΠΑ έρχεται την κατάλληλη στιγμή.

Γιατί προφανώς η Κοδέλι νομίζει ότι με έξι τζιπάκια, ή και 248 να τους δώσουν, είναι ικανοί να κερδίσουν κάποιον πόλεμο; Είναι να αναρωτιέται κανείς με τι τύπους έχουμε μπλέξει πέρα από τα βόρεια σύνορά μας…

Η Μιμή Κοδέλι βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή της ένα χάμερ πώς είναι από μέσα.

Σχετικά άρθρα