Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ξεκίνησε να μοιράζει τουρκικές υπηκοότητες σε Σύρους πρόσφυγες – Σε τι αποσκοπεί

Ο Ερντογάν ξεκίνησε να μοιράζει τουρκικές υπηκοότητες σε Σύρους πρόσφυγες – Σε τι αποσκοπεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τουρκία,

Ξεκίνησε ο Ερντογάν να μοιράζει τουρκικές υπηκοότητες σε Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Cumhuriyet την Τρίτη, 7.000 Σύροι σε σύνολο 300.000 που έχουν αιτηθεί ασύλου στην Τουρκία, θα λάβουν την τουρκική υπηκοότητα.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι 120.000 Σύροι έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής την τουρκική υπηκοότητα, ωστόσο, αυτή θα δοθεί αρχικά σε Σύρους δασκάλους που εργάζονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς και σε όσους άλλους έχουν υψηλά προσόντα.

Όσοι που θα λάβουν την τουρκική υπηκοότητα έχουν ελεγχθεί προηγουμένως από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, την περιβόητη MIT.

Οι Σύροι πολίτες που θα λάβουν την υπηκοότητα δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο, δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Γκαζιαντέπ δήλωσε ότι αυτό μπορεί να ανατραπεί με ένα προεδρικό διάταγμα.

Οι Τούρκοι επιμένουν ότι φιλοξενούν 3 εκ. Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός τους και 450.000 επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Ο αριθμός αυτός, σημειώνει το TRIBUNE, προφανώς και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εάν αναλογιστεί κανείς και το περισσότερο από 1 εκ. ανθρώπους που πέρασαν μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά στοιχεία, στη χώρα βρίσκονταο 3.069.963 Σύροι πρόσφυγες, 207.000 Ιρακινοί και 133.000 Αφγανοί.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους έχουν καταγγείλει ότι η Τουρκία επιθυμεί να τουρκοποιήσει χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες και να τους εγκαταστήσει στις κουρδικές επαρχίες για να τις αλλοιώσει δημογραφικά.

Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι στόχος του Ερντογάν είναι όταν τελειώσει ο πόλεμος να στείλει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, χιλιάδες Σύρους πίσω με τουρκικά διαβατήρια για να τους διεκδικεί μετά ως τουρκική μειονότητα.

Σχετικά άρθρα