Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά στη Γερμανία η δίκη του Τούρκου πληροφοριοδότη Μεχμέτ Φατίχ Σαϊάν

Στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά στη Γερμανία η δίκη του Τούρκου πληροφοριοδότη Μεχμέτ Φατίχ Σαϊάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Γερμανία, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Τουρκία,

Ο Μεχμέτ Φατίχ Σαϊάν συνελήφθη στη Γερμανία στις 15 Δεκεμβρίου 2016 ύστερα από τις αποκαλύψεις κουρδικών Μέσων ότι είχε αποστολή να δολοφονήσει Κούρδους πολιτικούς. Η δίκη του είναι προγραμματισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε κάποια στοιχεία από την κατάθεση του Σαϊάν.

Όπως είπε βρισκόταν σε επαφή με δύο αξιωματούχους της τουρκικής MIT με τα ονόματα “Κεμάλ” και “Άχμεντ”.

Η MIT μισθοδοτούσε τον Σαϊάν με 1500 ευρώ μηνιαίως σε μετρητά. Ο ίδιος παραδέχθηκε στις γερμανικές Αρχές ότι είχε λάβει συνολικά από τη MIT 30.000 ευρώ.

Οι δύο πράκτορες της MIT είχαν ζητήσει από τον Σαϊάν να βρει δύο Κούρδους νεολαίους και να τους υποκινήσει να γρονθοκοπήσουν τον συμπρόεδρο του κόμματος των Πρασίνων, τον τουρκικής καταγωγής Τσεμ Οζντεμίρ.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Σαϊάν άλλαξε την κατάθεσή του και ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν για τη θρησκευτική σέχτα του Φετουλάχ Γκιουλέν με αποστολή να κατασκοπεύει τις κουρδικές πολιτικές δραστηριότητες στη Γερμανία.

Ο Σαϊάν προσπάθησε να πείσει και τη φιλενάδα του να γίνει κατάσκοπος των τουρκικών υπηρεσιών, εκείνη όμως αρνήθηκε.

Είκοσι Τούρκοι ερευνώνται από τις γερμανικές Αρχές με την κατηγορία ότι κατασκόπευαν για λογαριασμό της MIT. Μέχρι τώρα μόνο ο Σαϊάν το έχει ομολογήσει.

Οι Γερμανοί Εισαγγελείς ζητάνε πεντάχρονη κάθειρξη για τον Σαϊάν, με την κατηγορία ότι κατασκόπευε για λογαριασμό ξένης χώρας σε γερμανικό έδαφος.

Σχετικά άρθρα