Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τραμπ έδωσε άδεια στη Νότια Κορέα να κατασκευάσει ισχυρότερους βαλλιστικούς πυραύλους

Ο Τραμπ έδωσε άδεια στη Νότια Κορέα να κατασκευάσει ισχυρότερους βαλλιστικούς πυραύλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μουν Τζε Ιν, Νότια Κορέα, Ντόναλντ Τραμπ,

Την αναθεώρηση της διμερούς συμφωνίας η οποία θέτει περιορισμούς στην κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων από τη Σεούλ, συμφώνησαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν την Παρασκευή.

Μια διμερής συμφωνία του 1979, η οποία αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2012, ορίζει ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που κατασκευάζει η Νότια Κορέα θα έχουν βεληνεκές που δεν θα υπερβαίνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ η γόμωσή τους δεν θα ξεπερνά τα 500 κιλά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής Προεδρίας, την οποία υπογράφει ο εκπρόσωπός της Παρκ Σου Χιούν, οι δύο ηγέτες «κατέληξαν σε μια επί της αρχής συμφωνία για να αναθεωρηθεί η “οδηγία για τους πυραύλους”».

Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Παρκ ανέφερε ότι ο Τραμπ συμφώνησε να διπλασιαστεί το μέγεθος της γόμωσης -των εκρηκτικών υλών που φέρουν οι νοτιοκορεατικοί πύραυλοι- όπως επιδίωκε η Σεούλ.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επίσης «έδωσε την καταρχήν έγκρισή του για τις σχεδιαζόμενες αγορές από τη Νότια Κορέα αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού (αξίας) δισεκατομμυρίων δολαρίων», για την αντιμετώπιση της απειλής της Βόρειας Κορέας.

Σχετικά άρθρα