Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλταρε ο Ερντογάν επειδή οι ΗΠΑ καταζητούν τους μπράβους του – Η ισλαμιστική Τουρκία εξευτελίζεται

Σάλταρε ο Ερντογάν επειδή οι ΗΠΑ καταζητούν τους μπράβους του – Η ισλαμιστική Τουρκία εξευτελίζεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ουάσιγκτον, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

«Σκανδαλώδη» χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον 12 μελών της προσωπικής του φρουράς, για τον ξυλοδαρμό Κούρδων διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον που διέπραξαν, ύστερα από εντολές του ίδιου του Ερντογάν, στη διάρκεια της επίσκεψής του Τούρκου προέδρου στην αμερικανική πρωτεύουσα τον Μάιο.

«Είναι σκάνδαλο», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή για τη μουσουλμανική γιορτή Άιντ Αλ Άντχα.

«Είναι μια σκανδαλώδης απόδειξη του πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Και για τη Δύση είναι σκάνδαλο και κορυφαία πρόκληση να κυκλοφορεί ο Ερντογάν με τους μπράβους του σε δυτικές πρωτεύουσες και να δέρνει διαδηλωτές.

Οι ηγέτες χωρών έχουν συνοδεία φρουρά για την προσωπική ασφάλειά τους, όχι για να παριστάνουν τα… ΜΑΤ σε ξένες χώρες.

Στις 16 Μαΐου 11 διαδηλωτές τραυματίστηκαν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, όταν μέλη της φρουράς του Ερντογάν επιτέθηκαν εναντίον Κούρδων διαδηλωτών.

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη “Φωνή της Αμερικής” δείχνουν τον Τούρκο Πρόεδρο να δίνει την εντολή για την επίθεση στους διαδηλωτές. Όλα αυτά στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη στους διαδηλωτές οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια, συνδέονταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ενώ ο διοικητής της Αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας χαρακτήρισε το επεισόδιο βίαιη επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον προστατεύσουν από μέλη του PKK στη διάρκεια της επίσκεψής του και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Είναι τόσο αλαζονικός που νομίζει ότι θα έχει και δεύτερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Πιθανότερο είναι να επισκεφτεί το… Γκουαντάναμο.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον κάποιων μελών της φρουράς του Ερντογάν στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ «δεν ανέχονται πρόσωπα που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό και τη βία για να φιμώσουν την ελευθερία του λόγου και τη νόμιμη πολιτική έκφραση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Ο Ερντογάν είναι ιδιαίτερα πιεσμένος διότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να του εκπαιδεύσουν πιλότους για να του πετάνε τα F-16 – Διαβάστε εδώ:

Την πάτησε ο Ερντογάν – Οι Αμερικανοί τον αφήνουν δίχως πολεμική αεροπορία – Καθηλωμένα τα F-16

Σχετικά άρθρα