Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες τζιχαντιστές παραδίδονται στους Κούρδους Πεσμεργκά του Ιράκ (φωτο)

Δεκάδες τζιχαντιστές παραδίδονται στους Κούρδους Πεσμεργκά του Ιράκ (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Δεκάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που ηττήθηκαν στην πολιορκία της Ταλ Αφάρ από τις ιρακινές δυνάμεις, επιλέγουν να παραδοθούν στις κουρδικές μονάδες των Πεσμεργκά του Ιράκ.

Φωτογραφίες που αναρτούν οι Κούρδοι Πεσμεργκά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν τους άλλοτε ατρόμητους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να σχηματίζουν ουρές για να παραδοθούν στους Κούρδους, επιλέγοντας αυτή την αιχμαλωσία από το να πέσουν στα χέρια των ιρακινών δυνάμεων.

Η πόλη Ταλ Αφάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, ήταν το τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Νινευή. Οι ιρακινές δυνάμεις χρειάστηκαν μόλις μια εβδομάδα για να την απελευθερώσουν και μισή ακόμα εβδομάδα για να την εκκαθαρίσουν από τους τρομοκράτες.

Υπολογίζεται ότι εκατοντάδες τζιχαντιστές που ήταν οχυρωμένοι στην Ταλ Αφάρ διέφυγαν από την πολιορκία και είτε προσπαθούν να περάσουν σε εδάφη που ελέγχουν οι ομοϊδεάτες τους, είτε παραδίδονται στους Κούρδους για να γλιτώσουν τα χειρότερα από τους Ιρακινούς.

Σχετικά άρθρα