Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους που εξαφανίστηκε 56 χρόνια πριν στην Κίνα

Βρέθηκαν τα συντρίμμια αεροσκάφους που εξαφανίστηκε 56 χρόνια πριν στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για TransAsia, Αεροσκάφος, Κίνα,

Άλυτο παρέμενε για 56 ολόκληρα χρόνια το μυστήριο της εξαφάνισης αεροσκάφους στην Κίνα, τα συντρίμμια του οποίου εντόπισαν τελικά ψαράδες από τα νησιά Μάτσου.

Πίσω στο 1958, το αεροπλάνο των αερογραμμών TransAsia ταξίδευε από τα νησιά Μάτσου στην Ταϊπέι, μεταφέροντας 11 άτομα, Αμερικανούς και Ταϊβανέζους αξιωματούχους, όταν εξαφανίστηκε από προσώπου γης, πυροδοτώντας πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την εξαφάνισή του.

Οι έρευνες που είχαν διεξαχθεί τότε δεν είχαν βρει κανένα ίχνος του αεροσκάφους ή των επιβατών του. Άλλοι πίστευαν ότι το αεροπλάνο είχε εξαφανιστεί λόγω αεροπειρατείας και άλλοι πως είχε καταρριφθεί από τις κινεζικές δυνάμεις.

Πάνω από μισό αιώνα μετά, η τύχη του θα γίνει γνωστή χάρη σε μερικούς ψαράδες από τα νησιά Μάτσου οι οποίοι εντόπισαν αρχικά την προπέλα του.

Σημειώνεται ότι από το 1948 τουλάχιστον 88 επιβατικά και στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος, ενώ το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι εκείνο της πτήσης MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε μαζί με 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματός του.

Σχετικά άρθρα