Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Δανία στηρίζει τις προσπάθειες της Λευκωσίας για λύση του Κυπριακού

H Δανία στηρίζει τις προσπάθειες της Λευκωσίας  για λύση του Κυπριακού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντερς Σάμουελσον, Δανία, Ιωάννης Κασουλίδης, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος,

Την υποστήριξη του στις προσπάθειες της Κύπρου για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Άντερς Σάμουελσεν, ο οποίος συναντήθηκε στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογο του, Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο κ. Σάμουελσεν σημείωσε ότι η παρουσία Δανών στρατιωτών στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο αποτελεί «εξαιρετικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας».
Εξέφρασε λύπη, γιατί δεν υπήρξε αποτέλεσμα στη διάσκεψη του Ιουλίου αλλά και εκτίμηση για τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευση της κυπριακής ηγεσίας να συνεχίσει τις προσπάθειες για λύση.

Ο Κύπριος υπουργός, από την πλευρά του, επισήμανε ότι η Τουρκία απομακρύνεται συνεχώς από τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι δεν μπορεί να συζητείται περαιτέρω αναβάθμιση της σχέσης τής Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε μέσω της τελωνειακής ένωσης, είτε με ελευθεροποίηση της βίζας για Τούρκους πολίτες.

Ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε τη Δανία για τη θέση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό και για την συμμετοχή Δανών στρατιωτών στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ. Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε και από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό.

Σχετικά άρθρα