Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρόεδρος της Χιλής νομιμοποιεί τον γάμο των ομοφυλόφιλων

Η πρόεδρος της Χιλής νομιμοποιεί τον γάμο των ομοφυλόφιλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος Ομοφυλοφίλων, Μισέλ Μπατσελέτ, Ομοφυλόφιλοι, Χιλή,

Την υπογραφή της προέδρου της Χιλής, Μιτσέλ Μπατσελέτ στην πρόταση νόμου για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ανέμενε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας στη Χιλή, προκειμένου να προσδιορίσει πάνω σε διαφορετικές βάσεις το μέλλον τους.

Όπερ και εγένετο. Η πρόεδρος της Χιλής έβαλε την υπογραφή της στο σχετικό νομοσχέδιο και πλέον απομένει η ψήφισή του από τη βουλή, προκειμένου να νομιμοποιηθεί ο γάμος των γκέι, προσθέτοντας το όνομα της Χιλής στη λίστα με τις χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής, που πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο βήμα.

Ενδεικτική ήταν η πρόταση την οποία χρησιμοποίησε η Χιλιανή πρόεδρος. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε παλαιότερες προκαταλήψεις, να είναι σημαντικότερες από την αγάπη», δήλωσε η Μιτσέλ Μπατσελέτ, προκαλώντας σχόλια από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Η Χιλή αποδέχθηκε τη συμβίωση και τη δημιουργία οργανώσεων για τους ομοφυλόφιλους μόλις το 2015. Το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων στη Χιλή, έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικαής που έχουν αποδεχθεί νομίμως τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, είναι η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, καθώς και η Βραζιλία και η Κολομβία, υπό την επίβλεψη του δικαστηρίου.

Η Μπατσελέτ θα προσπαθήσει να «περάσει» τον νόμο έως τον Μάρτιο του 2018, οπότε λήγει η θητεία της.

Σχετικά άρθρα