Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλες δυνάμεις του συριακού στρατού συγκεντρώνονται για επίθεση στη Ντέιρ Αλ Ζουρ

Μεγάλες δυνάμεις του συριακού στρατού συγκεντρώνονται για επίθεση στη Ντέιρ Αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας στρέφεται εξολοκλήρου το ενδιαφέρον του συριακού στρατού και των παραστρατιωτικών μονάδων που μάχονται στο πλευρό του.

Η επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ κατέχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους τζιχαντιστές, ωστόσο, η πρωτεύουσα της -η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ- παραμένει στα χέρια της κυβέρνησης παρά τη στενή πολιορκία που υφίσταται εδώ και τρία χρόνια.

Χιλιάδες κυβερνητικοί στρατιώτες, πολλοί από αυτούς μέλη της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς (προεδρική φρουρά της Δαμασκού), συγκεντρώνονται για να εισβάλουν στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ και να σπάσουν την πολιορκία της πρωτεύουσάς της.

Μέσα στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι εγκλωβισμένοι περίπου 120.000 άμαχοι, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια βιώνουν μια φρικτή πολιορκία που τους στερεί ακόμα και βασικά αγαθά.

Συριακά και ρωσικά ελικόπτερα ανεφοδιάζουν τους πολιορκημένους με ρίψεις τροφίμων, καυσίμων, νερού και πολεμοφοδιών.

Η επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος. Οι δύο κόκκινες κουκκίδες είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας και το αεροδρόμιό της που παραμένουν υπό τον έλεγχο του στρατού και της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα