Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χανς Ούλριχ Βέλερ: “Η κρίση θα πλήξει και τη Γερμανία”

Χανς Ούλριχ Βέλερ: “Η κρίση θα πλήξει και τη Γερμανία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Χανς Ούλριχ Βέλερ,

Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο Χανς Ούλριχ Βέλερ, ομότιμος καθηγητής της Κοινωνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μπίλεφελντ, εξήγησε το βαθμό εξάρτησης της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς μια πιθανή “επανεθνοποίηση” των ευρωπαϊκών χωρών θα ήταν καταστροφική για την Γερμανία.

“Οι Γερμανοί επιχειρηματίες έχουν κάθε λόγο να θέλουν τη διατήρηση της ενωμένης Ευρώπης, επειδή το 60% των γερμανικών εξαγωγών πηγαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Και συνέχισε προβλέποντας πώς η κρίση θα πλήξει σύντομα και τη Γερμανία:

“Η μείωση μισθών που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις Σρέντερ και Μέρκελ έχει κάνει ασύγκριτα πιο ανταγωνιστικές τις γερμανικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία 12 χρόνια. Αυτό οδηγεί σε τεράστια αύξηση των γερμανικών εξαγωγών, που προκαλούν τα επίσης τεράστια ελλείμματα των Ευρωπαίων εταίρων.

Όσο λοιπόν επιμένει το Βερολίνο στην εγωιστική πολιτική του, θα έχουμε καταστρεπτικές ανισότητες στην Ευρώπη.

Το ζητούμενο είναι έτσι η λείανση τέτοιων ανισοτήτων μέσω της αύξησης των μισθών των Γερμανών εργαζομένων που θα προκαλέσουν πάλι ενίσχυση της αγοραστικής τους δύναμης και συνακόλουθα αύξηση των εισαγωγών από τους εταίρους.

Διαφορετικά, η κρίση θα πλήξει και τη Γερμανία, επειδή θα σταματήσουν οι εξαγωγές της προς τις χειμαζόμενες ευρωπαϊκές χώρες”.

Σχετικά άρθρα