Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κατάρ με την υποστήριξη της Τουρκίας κατηγορεί τα Εμιράτα ότι του χάκεψαν το πρακτορείο ειδήσεων

Το Κατάρ με την υποστήριξη της Τουρκίας κατηγορεί τα Εμιράτα ότι του χάκεψαν το πρακτορείο ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Τουρκία, Χάκερς,

Το Κατάρ επισήμως κατηγόρησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ότι βρίσκονται πίσω από το “χακάρισμα” του καταριανού πρακτορείου ειδήσεων τον Μάιο, αναφέροντας ότι η σύμμαχός του (σ.σ και προστάτιδά του) Τουρκία συνέλαβε πέντε υπόπτους που φέρονται να έχουν σχέση με τη διαδικτυακή επίθεση.

Ο Εισαγγελέας του Κατάρ, Αλί Μπιν Φαταΐς Αλ Μάρι, δήλωσε την Παρασκευή ότι διεξάγεται εσωτερική και διεθνής έρευνα και ζήτησε από τους συμμάχους του Κατάρ να συνεργαστούν στην υπόθεση. Όταν αναφέρεται σε “συμμάχους”, ο μόνος πραγματικός σύμμαχος που έχει απομείνει στο Εμιράτο είναι η Τουρκία.

Ο Καταριανός Εισαγγελέας πρόσθεσε ότι οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν την ανάκριση των συλληφθέντων και τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ έχει δηλώσει από τον προηγούμενο μήνα ότι οι έρευνες του εντόπισαν δύο διευθύνσεις IP, που χρησιμοποιήθηκαν στο χακάρισμα του καταριανού πρακτορείου ειδήσεων και ανάρτησαν ψευδείς ειδήσεις, ήταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξιωματούχοι των ΗΑΕ από το Αμπού Ντάμπι αρνούνται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση του χακαρίσματος, που ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με το Κατάρ και οδήγησε στην απομόνωσή του από τις γειτονικές του αραβικές χώρες.

Σχετικά άρθρα