Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ευρωπαίοι “έφτυσαν” την Εσθονία: Μόνο 8 από τις 27 χώρες πήγαν στο αντικομμουνιστικό συνέδριο

Οι Ευρωπαίοι “έφτυσαν” την Εσθονία: Μόνο 8 από τις 27 χώρες πήγαν στο αντικομμουνιστικό συνέδριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εσθονία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κομμουνισμός, Ναζί,

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. και μάλιστα “ανατολικές” συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Κραοτίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας και Σλοβακίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ .

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το αρμόδιο υπουργείο της Εσθονίας χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Η προσπάθεια εξομοίωσης των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού στο συνέδριο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί στο συνέδριο καθώς επιχειρήθηκε ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό.

«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός» είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Από ό,τι φάνηκε καμία δυτική χώρα δεν συμμετείχε σε αυτό το τσίρκο… Μόνο η ΝΔ του φιλελέ Μητσοτάκη είχε την απαίτηση να συμμετάσχει η Ελλάδα σε αυτή την ντροπή!

Το TRIBUNE επαναλαμβάνει τη θέση του:

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο πληθυσμός της Εσθονίας ήταν 1.017.475 άνθρωποι και 70.000 άνδρες της έσπευσαν εθελοντικά να καταταγούν στις γερμανικές λεγεώνες του Τρίτου Ράιχ.

Ο αριθμός 70.000 άνδρες σε πληθυσμό ενός εκατομμυρίου σημαίνει ότι όλοι σχεδόν οι άρρενες σε στρατεύσιμη ηλικία πολέμησαν για τους ναζί.

Η Εσθονία ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας και σήμερα παραμένει γερμανικό «προτεκτοράτο» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόπειρα των Εσθονών να ξεπλύνουν το ναζιστικό τους παρελθόν δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία όχι μόνο πολέμησε και αντιστάθηκε στον ναζισμό αλλά και συγκαταλέγεται μεταξύ των νικητών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η Εσθονία μεταξύ των ηττημένων και από ό,τι φαίνεται και των αμετανόητων.

Σχετικά άρθρα