Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο διατροφικό σκάνδαλο με ακατάλληλο χοιρινό κρέας στην Ευρώπη;

Νέο διατροφικό σκάνδαλο με ακατάλληλο χοιρινό κρέας στην Ευρώπη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Βρετανία, Διατροφικό Σκάνδαλο, Ηνωμένο Βασίλειο, Τρόφιμα, Χοιρινό,

Συσχετισμό μεταξύ προϊόντων από χοιρινό που πουλήθηκαν από ένα γνωστή αλυσίδα σουπερ μάρκετ και κρούσματα ηπατίτιδας Ε στη Βρετανία εντόπισαν ερευνητές του Κέντρου Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PΗΕ), σύμφωνα με το emea.gr.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, φαίνεται να υπήρξε συσχετισμός των διατροφικών συνηθειών των Βρετανών που αρρώστησαν με ηπατίτιδα Ε και μιας συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ απ’όπου παρέλαβαν τα προϊόντα χοιρινού.

Δεδομένου ότι δεν έχει ανιχνευτεί ο ιός σε χοιρινό από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ιδιαίτερα υψηλή η πιθανότητα οι μολύνσεις με τον ιό να συνέβησαν από χοιρινό εισαγωγής.

Αυτό όμως δεν καθιστά το σούπερ μάρκετ υπεύθυνο και για τον λόγο αυτό δεν κατονομάζεται η αλυσίδα.

Σύμφωνα με το PHE, τα κρούσματα ηπατίτιδας Ε αυξήθηκαν από 368 το 2010 σε 1243 το 2016.

Σε γενικότερο πλαίσιο, ο ιός της ηπατίτιδας Ε δεν διαρκεί πολύ και έχει μέτρια συμπτώματα παρόμοια με τις γρίππης και “καθαρίζεται” από τον οργανισμό. Όμως υπάρχει πιθανότητα 2% να αποβεί μοιραίος, με ιδιαίτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζουν οι έγκυοι και όσοι έχουν κάποια βλάβη στο συκώτι ή πάσχουν από κάποια άλλη μορφή ηπατίτιδας.

Κάποιος μπορεί να την κολλήσει από τρόφιμα που περιέχουν τον ιό, παρόμοια δηλαδή με την ηπατίτιδα Α, αλλά είναι σπάνιο να την κολλήσουν αν δεν έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε χώρες που ενδημεί.

Τα προϊόντα στα οποία φαίνεται να εντοπίζεται ο ιός είναι λουκάνικα και ζαμπόν. Τα καλά νέα είναι ότι αν κάποιος βράζει πολύ καλά τα τρόφιμά του ο ιός σκοτώνεται και αυτό είναι που συνιστά και το PHE λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι πιθανότητες μετάδοσης από το φαγητό είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Σχετικά άρθρα