Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με μανία σφυροκοπούν οι Ιρακινοί το Ισλαμικό Κράτος στην Ταλ Αφάρ

Με μανία σφυροκοπούν οι Ιρακινοί το Ισλαμικό Κράτος στην Ταλ Αφάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Ταλ Αφάρ, Τζιχαντιστές,

Τρία χιλιόμετρα έχουν προωθηθεί νότια της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλης Ταλ Αφάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πολεμικό ανακοινωθέν των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ, των Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής που αποτελεί μέρος του ιρακινού στρατού, τα κυβερνητικά στρατεύματα προωθήθηκαν τρία χιλιόμετρα στα νότια της Ταλ Αφάρ και κατέλαβαν τέσσερις λόφους που βλέπουν προς την πόλη.

Παράλληλα, η ιρακινή πολεμική αεροπορία πραγματοποιεί συνεχώς αεροπορικές επιδρομές.

Τα ιρακινά μαχητικά κατέστρεψαν και τέσσερα οχήματα βόμβες (VBIED) των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που τα οδηγούσαν τζιχαντιστές αυτοκτονίας με στόχο να ανατιναχτούν στα ιρακινά στρατεύματα δυτικά της πολιορκημένης πόλης.

Τοπική πηγή ανέφερε ότι και δύο γραμμές άμυνας των τζιχαντιστών πριν την Ταλ Αφάρ καταστράφηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

“Δύο προωθημένες γραμμές άμυνας καταστράφηκαν ώρες πριν ξεκινήσει η επίθεση για την απελευθέρωση της πόλης”, σύμφωνα με το Al Sumaria News. “Οι τζιχαντιστές έχουν μεγάλες απώλειες”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η έναρξη της πολιορκίας της Ταλ Αφάρ, για την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος, ανακοινώθηκε νωρίς την Κυριακή από τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

Η πόλη Ταλ Αφάρ, με 200.000 πληθυσμό πριν καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος το 2014, είναι το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των τζιχαντιστών στην επαρχία της Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Η πόλη απέχει 66 χλμ δυτικά από τη Μοσούλη.

Σχετικά άρθρα