ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέουν και οι γερμανικές εταιρείες – Χρεοκόπησε η Air Berlin

Καταρρέουν και οι γερμανικές εταιρείες – Χρεοκόπησε  η Air Berlin
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lufthansa, Γερμανία, Χρεοκοπία,

Την υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές ανακοίνωσε η Air Berlin, ύστερα από πολλά έτη ζημιών, αλλά και καθώς ένας εκ των βασικών μετόχων της, η Etihad Airways, αποφάσισε να αποσύρει τη χρηματοδοτική στήριξη.

Η χρεοκοπία της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας έρχεται σε μία περίοδο, κατά την οποία χιλιάδες Γερμανοί απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές εντός και εκτός χώρας και λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει δάνειο γέφυρα ύψους 150 εκατ. ευρώ στην εταιρεία -ενώ το απαγορεύει σε άλλες χώρες θεωρώντας το ως κρατική ενίσχυση που αντίκεινται στους κοινοτικούς νόμους-, ώστε να συνεχιστούν οι πτήσεις της για ακόμη τρεις μήνες.

Πάντως, έχουν ήδη αρχίσει διαπραγματεύσεις για πώληση ενεργητικού της Air Berlin στην Lufthansa, ενώ πληροφορίες θέλουν και άλλες εταιρείες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ δήλωσε ότι θεωρεί ότι η πιθανή πώληση τμημάτων της Air Berlin στη Lufthansa και άλλες αεροπορικές εταιρείες δεν θα προκαλέσει προβλήματα δημιουργίας καρτέλ.

«Δεν πρόκειται για μεταβίβαση της Air Berlin ως συνόλου στη Lufthansa, τμήματα της εταιρείας θα πάνε στη Lufthansa και υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για άλλα τμήματα της εταιρείας, άρα δεν περιμένουμε προβλήματα καρτέλ», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα