Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ηγέτης των Τσετσένων διαψεύδει ότι έστειλε μαχητές στην ανατολική Ουκρανία

Ο ηγέτης των Τσετσένων διαψεύδει ότι έστειλε μαχητές στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ραμζάν Καντίροφ, Ρωσία,

Ο υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ (φωτογραφία) αρνήθηκε ότι απέστειλε μαχητές για να υποστηρίξουν τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα ότι κάποιοι μπορεί να πήγαν με δική τους πρωτοβουλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε ανησυχία αυτήν την εβδομάδα όσον αφορά τις πληροφορίες ότι Τσετσένοι και άλλοι μαχητές διασχίζουν τα σύνορα και εισέρχονται στην Ουκρανία από την Ρωσία για να ενταχθούν στις τάξεις των φιλορώσων αυτονομιστών.

Απηχώντας την άρνηση της Μόσχας όσον αφορά οποιαδήποτε δική της ανάμειξη, ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε και αυτός ότι δεν έχουν σταλεί μαχητές από την Τσετσενία, αλλά σημείωσε ότι αναγνώρισε ορισμένους από τους μαχητές που είδε σε εικόνες από την Ουκρανία.

“Δεν τους στείλαμε εμείς. Αυτοί δεν ανήκουν στο επιτελείο μας”, δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο από την ρωσική τηλεόραση.

“Αν ένας άνθρωπος φύγει εκουσίως (από τη Ρωσία), εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τον σταματήσουμε. Αυτή είναι μια δική του απόφαση”, πρόσθεσε.

Ο Καντίροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποστείλει Τσετσένους μαχητές στην Ουκρανία αν λάβει ανάλογη εντολή από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επιφυλάσσεται του δικαιώματος να κάνει χρήση ισχύος στην Ουκρανία αν κρίνει ότι κινδυνεύει η ρωσόφωνη μειονότητα της χώρας.

“Αν υπάρξει μια διαταγή, θα την εκπληρώσουμε με χαρά, επειδή κάθε πολεμιστής είναι ένας υπερασπιστής του λαού του, της πατρίδας του”, σημείωσε ο Καντίροφ.

“Αν φανταστούμε ότι υπάρχουν περίπου 14 Τσετσένοι στο Ντονέτσκ (προπύργιο των φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία) και έχουν ήδη προκαλέσει τέτοια φασαρία, τί θα συμβεί αν σταλεί εκεί ένα τάγμα”, διερωτήθηκε.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι η Μόσχα εμπλέκεται στην ένοπλη εξέγερση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, αλλά το Κρεμλίνο απορρίπτει την κατηγορία αυτή. Ένας ηγέτης των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι ορισμένοι από τους μαχητές του είναι “εθελοντές” από την Ρωσία.

Σχετικά άρθρα