Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει πυραυλικό χτύπημα στη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει πυραυλικό χτύπημα στη νήσο Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νήσος Γκουάμ,

Σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ, εξετάζει η Βόρεια Κορέα, κλιμακώνοντας την ένταση με τη Δύση.

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού δήλωσε ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα τεθεί σε εφαρμογή «οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο», κατόπιν απόφασης του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο ίδιο πλαίσιο, ένας δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του καθεστώτος της Πιόνγιανγκ υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να εκτελέσει προληπτική επίθεση, εφόσον οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.

Τα παραπάνω έρχονται λίγες ώρες, αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».

«Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην εκτοξεύει άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή, που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά» διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο «Trump National Golf Club» στο Μπέντμινστερ, στο Νιού Τζέρσεϊ.

Τα σχόλια του Τραμπ συνιστούσαν απόρροια των εκτιμήσεων πως ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ικανός να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές σε διηπειρωτικούς πυραύλους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται απόρρητο έγγραφο εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η Βόρεια Κορέα φέρεται να ολοκλήρωσε τη σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής, προκειμένου να την εφαρμόσει σε έναν από τους διηπειρωτικούς της πυραύλους.

Στον χάρτη της Google βλέπετε σημειωμένη τη θέση που βρίσκεται η νήσος Γκουάμ:

Σχετικά άρθρα