Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος κατήγγειλε το Κατάρ στον ΟΗΕ ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές

Η Αίγυπτος κατήγγειλε το Κατάρ στον ΟΗΕ ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Κατάρ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Τζιχαντιστές,

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Αιγύπτου στον ΟΗΕ απέστειλε την περασμένη Πέμπτη υπόμνημα προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Κατάρ ότι η Αίγυπτος αξιοποιεί τη θέση της ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για να πλήξει το Κατάρ.

Στο υπόμνημα, που δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, η αιγυπτιακή πλευρά τονίζει ότι το Κατάρ έχει υποστηρίξει οικονομικά και ιδεολογικά τρομοκρατικές ομάδες στη Μέση Ανατολή και αλλού στον κόσμο, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη προς την τρομοκρατία στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη είναι «γνωστή στον κόσμο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόφωνης ιστοσελίδας της εφημερίδας Al-Ahram, στις 20 Ιουλίου η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Κατάρ στον ΟΗΕ είχε επιδώσει επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία κατηγορούσε την Αίγυπτο ότι χρησιμοποιούσε τη θέση της [ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας] προκειμένου να μεταστρέψει το Συμβούλιο Ασφαλείας εναντίον του Κατάρ.

Στο ίδιο κείμενο η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Κατάρ απέρριπτε επίσης τους αιγυπτιακούς ισχυρισμούς περί υποστήριξης τρομοκρατικών ομάδων.

Στο κείμενο της αιγυπτιακής Μόνιμης Αντιπροσωπείας επισημαίνεται, τέλος, ότι το Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Κατάρ για την απαγόρευση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, το οποίο μνημονεύεται στην επιστολή του Κατάρ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπεγράφη επειδή η Αίγυπτος και άλλες αραβικές χώρες είχαν κάνει γνωστή την υποστήριξη του Κατάρ προς την τρομοκρατία.

Σχετικά άρθρα