Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν τζιχαντιστές του ISIS που σχεδίαζαν επιθέσεις

Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν  τζιχαντιστές του ISIS που σχεδίαζαν επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράν εξάρθρωσαν μια οργάνωση η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών κέντρων στη χώρα και προσπαθούσε να κρύψει όπλα μέσα σε οικιακές συσκευές, μετέδωσε  το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επιχείρηση διεξήχθη από κοινού με πράκτορες μιας άλλης χώρας και συνολικά συνελήφθησαν 27 ύποπτοι. Η άλλη χώρα δεν κατονομάστηκε από το πρακτορείο.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή επίθεση του Ιουνίου, όταν βομβιστές – αυτοκτονίας κι ένοπλοι έκαναν εφόδους στο κοινοβούλιο της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Η τζιχαντιστική οργάνωση απείλησε να εξαπολύσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον των Ιρανών σιιτών που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας.

«Οι τρομοκράτες προσπάθησαν να εισαγάγουν (όπλα και πυρομαχικά) στη χώρα κρύβοντάς τα σε οικιακές συσκευές», μετέδωσε το IRNA επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών.

Κατά την ίδια πηγή, 10 ύποπτοι συνελήφθησαν στο εξωτερικό και άλλοι 17 μέσα στο Ιράν. Οι πέντε από τους δεκαεπτά σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις μέσα στην Ισλαμική Δημοκρατία ενώ οι υπόλοιποι 12 τους υποστήριζαν, κατά τις ίδιες πηγές.

Δεν διευκρινίστηκε ποια θρησκευτικά κέντρα αποτελούσαν στόχους.

Σχετικά άρθρα