Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μαύρη Ταξιαρχία του ISIS συνέλαβε ιεροκήρυκα που αναφέρθηκε στον θάνατο του Μπαγκντάντι

Η Μαύρη Ταξιαρχία του ISIS συνέλαβε ιεροκήρυκα που αναφέρθηκε στον θάνατο του Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Ταλ Αφάρ, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνέλαβαν ένα μουσουλμάνο ιεροκήρυκα επειδή αναφέρθηκε στον πιθανό θάνατο του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ενώ κήρυττε σε τζαμί.

Σύμφωνα με τοπική πηγή που Iraqi News, άνδρες της “Μαύρης Ταξιαρχίας”, ελίτ μονάδας που τα μέλη της φοράνε μαύρα αφγανικά ρούχα, εισήλθαν σε τζαμί της πόλης Ταλ Αφάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ και συνέλαβαν τον ιεροκήρυκα που είναι επίσης μέλος της οργάνωσης.

Ο ιεροκήρυκας συνελήφθη γιατί αναφέρθηκε στις φήμες περί θανάτου του ψευδοχαλίφη και προειδοποίησε τους πιστούς για τον κίνδυνο να εμφανιστεί ένας απατεώνας [ως ηγέτης] που θα φέρει τη διχόνοια μεταξύ των μουτζαχεντίν.

Η πρώτη και τελευταία φορά που ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έκανε δημόσια εμφάνιση ήταν τον Ιούνιο του 2014, στο Μεγάλο Τζαμί Αλ Νούρι της Μοσούλης, από το οποίο και ανακήρυξε την ίδρυση “χαλιφάτου” στα εδάφη που είχε καταλάβει η οργάνωση στη Συρία και στο Ιράκ.

Από τότε ακούστηκε πολλές φορές η φήμη ότι σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε, δίχως όμως ποτέ να υπάρξουν αποδείξεις.

Πριν λίγο καιρό η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σκότωσε σε βομβαρδισμό τον αρχιτρομοκράτη, ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση.

Τις φήμες περί θανάτου του αρχηγού διαδέχτηκαν κάποιες απόπειρες φιλόδοξων οπλαρχηγών να κηρύξουν την αυτονομία τους από την κεντρική ηγεσία της οργάνωσης.

Μάλιστα και για την ίδια την Ταλ Αφάρ τα ιρακινά Μέσα μετέδωσαν ότι οι τζιχαντιστές διασπάστηκαν από το υπόλοιπο Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, νεώτερες πληροφορίες από την Ταλ Αφάρ δίνουν την αίσθηση ότι η πόλη παραμένει πιστή στην ηγεσία του ISIS.

Η Ταλ Αφάρ βρίσκεται δυτικά της Μοσούλης. Είναι το τελευταίο σημαντικό προπύργιο που κρατάνε οι τζιχαντιστές στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Η Ταλ Αφάρ είναι περικυκλωμένη ολόγυρα από ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις και αναμένεται η έναρξη της πολιορκίας για την απελευθέρωσή της.

Σχετικά άρθρα