Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίκτυο με τούνελ του Ισλαμικού Κράτους ανακάλυψε η ιρακινή Αστυνομία στη Μοσούλη

Δίκτυο με τούνελ του Ισλαμικού Κράτους ανακάλυψε η ιρακινή Αστυνομία στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η ιρακινή ομοσπονδιακή Αστυνομία ανακάλυψε το Σάββατο ένα δίκτυο από τούνελ που είχε σκάψει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κάτω από τη Μοσούλη.

Σύμφωνα με ανώτερους Ιρακινούς αστυνομικούς, το συγκεκριμένο δίκτυο βρίσκεται στα νότια της Παλιάς Πόλης της Μοσούλης, της μεσαιωνικής συνοικίας που στάθηκε και το τελευταίο προπύργιο των εξτρεμιστών στη μακρά πολιορκία.

Μέσα στα τούνελ οι Ιρακινοί αστυνομικοί βρήκαν αρκετές ποσότητες βλημάτων πυροβολικού που είχαν αποθηκεύσει οι τρομοκράτες.

Αν και η Μοσούλη κηρύχθηκε ελεύθερη στις αρχές Ιουλίου, οι ιρακινές Αρχές υποψιάζονται ότι πυρήνες τζιχαντιστών πρέπει να παραμένουν κρυμμένοι στις συνοικίες της και καταβάλλουν εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Το γενικό επιτελείο του ιρακινού στρατού ανακοίνωσε επισήμως ότι το Ισλαμικό Κράτος έχασε συνολικά 25.000 τζιχαντιστές στην οχτάμηνη πολιορκία της Μοσούλης.

Πριν ξεκινήσει η μάχη ιρακινές και αμερικανικές Αρχές “υπολόγιζαν” τους πολιορκημένους τζιχαντιστές στη Μοσούλη στους 6.000, για να κρατήσουν προφανώς υψηλό το ηθικό των πολιορκητών.

Σχετικά άρθρα