Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν σχέδια πτήσης μετά τη δοκιμή πυραύλου από την Β. Κορέα

Αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν σχέδια πτήσης μετά τη δοκιμή πυραύλου από την Β. Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Air France - Αεροπορική Εταιρεία, Lufthansa, Αεροπλάνο, Βόρεια Κορέα, Πυρηνικά Όπλα,

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa γνωστοποίησε  ότι προχώρησε σε αλλαγή των σχεδίων πτήσεων των αεροσκαφών της με προορισμό την Ιαπωνία εξαιτίας της δοκιμής πυραύλου από την Βόρεια Κορέα.

Ο όμιλος Lufthansa αποφεύγει ήδη τις απευθείας πτήσεις από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, επισήμανε η εταιρεία.
«Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, η Lufthansa Group αποφάσισε για τώρα να τροποποιήσει τις διαδρομές που ακολουθούν τα αεροσκάφη της από και προς την Ιαπωνία, καθαρά ως προληπτικό μέτρο» σημειώνεται, ενώ τονίζεται ότι οι αλλαγές στη διάρκεια των πτήσεων είναι αμελητέες.

Την Πέμπτη η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι διεύρυνε τη ζώνη αποφυγής πτήσεων πάνω από τη Βόρεια Κορέα αφού ένα από τα αεροσκάφη της πέρασε από την περιοχή όπου 10 λεπτά αργότερα έπεσε ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα.

Η πτήση 293 της Air France που εκτελούσε ένα Boeing 777 με 323 επιβαίνοντες από το Τόκιο στο Παρίσι απέφυγε τον τελευταίο πύραυλο που εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ την 28η Ιουλίου, καθώς κατευθυνόταν πίσω στη γη, για περίπου 100 χιλιόμετρα, είπε ένας εκπρόσωπος τύπου της Air France-KLM, επικαλούμενος τα δεδομένα πτήσης που έδωσε η Ιαπωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά άρθρα