Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχεδόν 8.000 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα εγκατέλειψαν τον Λίβανο και επιστρέφουν στη Συρία (βίντεο)

Σχεδόν 8.000 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα εγκατέλειψαν τον Λίβανο και επιστρέφουν στη Συρία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ισλαμιστές, Λίβανος, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Σχεδόν οκτώ χιλιάδες τζιχαντιστές και υποστηρικτές της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, εκκένωσαν τα εδάφη του βορειανατολικού Λιβάνου που είχαν καταλάβει και επέστρεψαν στη Συρία.

Η αποχώρηση των Αλκαϊντιανών επιτεύχθηκε ύστερα από συνθήκη με τη λιβανέζικη σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Μαζί με τους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα εγκατέλειψαν τον Λίβανο οι οικογένειες τους και εκατοντάδες ακόμα Σύροι πρόσφυγες ομοϊδεάτες τους.

Στόχος των Λιβανέζων είναι να εκκαθαρίσουν την περιοχή της Αρσάλ, στα βορειοανατολικά του Λιβάνου, από τις τζιχαντιστικές συμμορίες που εισήλθαν από τη Συρία.

Οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα επιβιβάστηκαν σε κονβόι λεωφορείων για να μεταφερθούν στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία ελέγχεται από την Αλ Κάιντα.

Μετά την αποχώρηση των εξτρεμιστών τρομοκρατών από το λιβανέζικο έδαφος, ο στρατός του Λιβάνου αναπτύχθηκε στις παραμεθόριες περιοχές που κατείχαν και τις έθεσε ξανά υπό τον έλεγχό του.

Στρατιώτες του Λιβάνου έστησαν σημεία ελέγχου κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, ενώ από κοντά στον τακτικό στρατό αναπτύσσεται και η Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των παραστρατιωτικών δυνάμεων της αποχώρησε και η περιοχή ελέγχεται από τον τακτικό στρατό.

Επόμενος στόχος των Λιβανέζων είναι συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που επίσης ελέγχουν εδάφη της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων δείχνει τις φάλαγγες με τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα καθώς φεύγουν από τον Λίβανο:

Ρεπορτάζ από την εκκένωση του λιβανέζικου εδάφους από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έδωσε και το Al Jazeera:

Σχετικά άρθρα