Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Το 52% θέλει τη Μέρκελ για καγκελάριο – Μόνο το 21% τον Σουλτς

Δημοσκόπηση: Το 52% θέλει τη Μέρκελ για καγκελάριο – Μόνο το 21% τον Σουλτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Εκλογές, Μάρτιν Σουλτς,

Μόνο το 21% θα ψήφιζε για καγκελάριο τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, ενώ την χριστιανοδημοκράτισσα Άνγκελα Μέρκελ θα προτιμούσε το 52%, εάν ο καγκελάριος εξελέγετο απ΄ ευθείας από τον λαό, σύμφωνα με κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL.

Ο κ. Σούλτς χάνει μάλιστα 2% σε σχέση με ανάλογη προηγούμενη δημοσκόπησή τους.

Πρόκειται μάλιστα για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD).

Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της οποίας ηγείται η κ. Μέρκελ και το 22% το SPD του Μ. Σουλτς.

Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν σταθερά.

Αντίθετα το εθνικιστικό δεξιό – ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά μιά μονάδα και θα ελάμβανε 8%, αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή (θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου).

Το κόμμα «Η Αριστερά» θα ελάμβανε και αυτό 8% (μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα), ενώ 8%, θα ελάμβαναν επίσης «Οι Πράσινοι» (Die Gruenen) και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), τα ποσοστά των οποίων όμως παραμένουν σταθερά.

Σχετικά άρθρα